19 Haziran 2014 Perşembe

MAC Brow Set Vs. Benefit Gimme Brow

Herkese merhaba!

Ekim ayından beri çok severek kullandığım Benefit Gimme Brow'un çılgın fiyatı ve hemen biten boyu beni son zamanlarda fazlasıyla adını duyduğum MAC'in kaş rimelini denemeye itti. Dün Bahariye MAC'e yağ emici mendil almaya girmişken birden bu ürünü de denedim ve sadece bunu alıp çıktım. Akşam en yakın arkadaşlarımdan birinin kınası var ve kaş benim en en önemsediğim şey, güçlü bir sima için kaşlarımı istediğim gibi doldurabilirsem başka hiçbir makyaj malzemem olmasa bile olur. Ve evet, cildimde on ton kusur var ama yine de kaş herşeyden önce diyebilirim.

Bu yazıyı başkaları yazmıştır inşallah diyerek kaç kere Brow Set ve Gimme Brow karşılaştırması aradım ama en azından ben denk gelemedim, bu yüzden benim gibi Gimme Brow'dan çok memnun olup, saçma sapan fiyatından çok rahatsız olanlara MAC Brow Set'i koşa koşa alsınlar, aradaki 36 lira da ceplerine kalsın, hem de MAC, Gimme Brow'un iki katı kadar süre gider diyorum. Hemen dedim. Şimdi bir de kıyaslama fotoğraflarına geçelim.


Öncelikle ambalaj boyutu farkı. MAC Brow Set, Benefit Gimme Brow kadar minnak değil. Buradan hemen Benefit'in 3 gram, MAC'in de 5 gram ürün içerdiğini ekleyerek büyüklük farkına mantıklı bir açıklama getirebiliriz.


MAC'in fırçası, Benefit'in 1.5 katı kadar. Biraz daha uzun ama yine gayet rahat uygulama kontrolü sağlıyor. Benefit'ten de memnundum ama MAC'ten de en az onun kadar memnun kaldım bu açıdan.


MAC'in renk seçenekleri daha fazla, Benefit'te sadece açık ve koyu olarak 2 farklı ton var. MAC sanırım 4 seçenek sunuyordu. Ben kaşlarımı koyu ve belirgin sevdiğimden, kendime de fazlasıyla yakıştırarak Bold Brunette'i tercih ettim. Benefit'in tonu yüzümde daha doğal dururken, MAC Bold Brunette biraz kızıllık barındırıyor gibi geldi. Tek başına uyguladığımda kınayla karışık gibi bir kızıllığı vardı ama yüzüme de biraz koyu geldiğinden, kaşlarımın üstüne normal pudramdan geçtim ve daha doğal durdu.
Sabah tek başına denedim, yüzümde başka hiçbir makyaj yok, hastalıklı gibi duran soluk gözlerimin kusuruna bakmayın. Ama MAC Bold Brunette brow set bende böyle duruyor.


Gelelim görüntü dışındaki farklara...

MAC'in sevmediğim yönlerinden biri, Benefit'e kıyasla biraz yapış yapış olması. Dün akşam eve geldiğimde kaşlarıma dokunduğumda yapış yapış bir his veriyordu. Onu pek sevmedim. Ama dediğim gibi zaten tonunu biraz hafifletmek için üstüne pudra geçtiğimde o yapış yapış hissi de aldı, ama tek başına Benefit kadar kurumuyor. Benefit o açıdan beni rahatsız etmiyordu.
MAC'in ürününde hiç koku yok. Benefit'inkinde çok hoş, hafif bir gül kokusu var.
İkisi de gayet kalıcı ve siz silene kadar kaşlarınız aynen dolgun duruyor. Dün en az 7 saat kaşımdaydı brow set ve eve geldiğimde ben silene kadar hiç sönükleşmemişti bile.
MAC Brow Set 51, Benefit Gimme Brow 87 lira.
Burada önemli görebileceğiniz bir şey, Benefit'in ürünü kaşları dolgunlaştırıp, boşlukları doldurma vaadiyle geliyor ama MAC sadece kaşlarınızı dolduruyor, kıl çıkarma iddiası yok. Gerçi ben bir makyaj malzemesinden böyle bir şey beklemeyeceğim için yine o uçuk fiyata da bakınca Benefit Gimme Brow'u uzun bir süre almayacağımı düşünüyorum. Gerçi zaten gerek de olmayacak çünkü MAC Brow Set onun iki katı kadar ürün barındırıyor, o kadar uzun süre gider.

MAC Brow Set'lerde kendinize uygun bir ton bulursanız kesinlikle deneyin derim. Sabah kalkar kalkmaz denediğim bu kaş rimeli bu yazıyı yazarken 3 saatten fazla bir süreyi doldurdu yüzümde ve aynen ilk uyguladığım gibi duruyor. Bayıldım! MAC şahsen allık ve göz kalemleri dışında hiçbir şeyini sevmediğim bir marka ama bu da favorilerim arasına girdi.

Umarım bu yazı size de yardımcı olur, bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

3 yorum:

  1. Haha bende bugün karsilasma yapmistim, ama almanyada satilan bir kas jeliyle :D Mac Counterde denedim bu kas jelleri, bana biraz uyan renk Quit Brunette´di ama biraz dedigin gibi kizillik vardi icinden hosuma gitmedi bu yüzden, digerleride cok acik yada cok koyu durdular. Ben sevdim Benefiti ve tabii almanyada türkiyedeki kadar pahali degil, güle güle kullan yeni Mac ürününü :)

    YanıtlaSil
  2. MAC' in renklerini içinde kızıllık barındırdığı için beğenmemiştim ama yeni çıkan waterproof brow set in renkleri daha hoş gibi geldi gimme brow bitince o seriden alırım.

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)