20 Haziran 2014 Cuma

NARS Trouville

Herkese merhaba!

2 gün kadar önce, dün aylardır gün saydığım bir gece için son rötuşları tamamlamak amacıyla 9 yıldır güzel bir muhabbetim olan, en yakın arkadaşlarımdan birinin kınası için giyeceğim elbiseye uygun bir oje ararken Capacity Sephora'dan NARS Trouville'i aldım. Renk çok alışılmadık gelmeyebilir ama ben birçok markaya bakmış ve böyle bir ton arayıp, içime sinen bir şey bulamamıştım. O gün aklımda Chanel Rose Moire ile gittim, ki bundan tamamen alakasız bir renkti, ama o olmadığı için öneri üzerine gördüğüm bu ojeyi tercih ettim. Dün de çok severek sürdüm.


Ojenin kalıcılık değerlendirmesini yapacak kadar deneme fırsatım olmadı çünkü ojeyi sadece böyle kırk yılda bir kullanan biriyim, o da gideceğim yer için sürüp, döner dönmez siliyorum. Fakat diğer açılardan bakacak olursak ojenin kapağı gereksiz derecede büyük. Genelde Chanel ve Dior gibi markalar da böyle büyük kapakların altında daha pratik fırça başlıklarıyla geldiği için bunda da öyledir diye düşündüm ama öyle değildi.
Oje çok saydam. Bu tam opak görüntüyü alması için 2 değil, 3 kat sürmek gerekiyor.
Eşit şekilde dağılmıyor, çizgiler halinde kalabiliyor. Bu da rahatsız edici.
Benim gibi kırk yılda bir oje süren biri için en güzel yönü, tırnaklarımdaki "boyayı" zorlayabilecek ve itebilecek, ellerimi baskıyla çekmek için kullandığım şeylerde boyanın "kırışmaması" ya da soyulmaması oldu. Elbisemi giyerken bir şeyleri çok zorlayarak çekmeme ve kumaş, tırnaklarımı da zorlamasına rağmen endişeyle her parmaklarıma baktığımda oje aynen sürüldüğü gibi duruyordu.O açıdan çok memnun kaldım, zaten telaşla hazırlandığım şeye bir de öyle son anda ojelerimi silmem gerekse iyice canım sıkılabilirdi.
Rengi görüldüğü gibi, mercanımsı bir açık pembe. Çok sevdim. Elbisem de açık mercan rengiydi zaten.
NARS ojeler 52 lira.

Sizce de çok güzel bir ton değil mi? Ben çok severek kullandım dün akşam.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

8 yorum:

  1. Anlattığın tüm özellikleri ve hatta üstüne artısıyla flormar gibi markalarda kapsamlı renk seçeneğiyle bulabilirken Nars ve benzeri markalara minicik bir oje için bu fiyatları vermek çok mantıksız geliyor bana. 52 lira bir oje için çok uçuk bir rakam bana göre.
    Hiç kullanmadım, belki de vazgeçilmez bir yönü vardır bilemiyorum fakat yok, hiç sanmıyorum, hayatta vermem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim vazgeçilmez bir yönü yoktur, ben Chanel'in belli bir rengini almaya gitmişken bütçem de o gün el verdiği için ve o an Sephora'da olduğum, başka yerlere bakıp daha fazla zaman harcamak istemeyecek kadar da yorgun olduğum için aldım açıkçası :) rengi de çok hoşuma gitmişti çünkü Essie'ye falan da bakmıştım ama böyle aklıma yatan bir şey bulamamıştım. O fiyatı vermeyi mantıksız görmeyecek, markaya da özel ilgisi olan, ya da benzer fiyat aralıklarında bir şey almayı normal gören, ya da sorun etmeyenler için yazmak istedim :)

      Sil
  2. Renk çok tatlıymış <3 Keşke fiyatına oranla yapısı da güzel olsaymış o zaman mükemmel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartılı derecede güç kullanarak itmeye çekmeye çok iyi dayanıyor ama eşit şekilde dağılmaması ve 3 kat sürmeyi gerektirmesi biraz can sıkıcı. O ilk aşamadan sonra herşey gayet güzel gidiyor ama :)

      Sil
  3. Rengi cok güzelmis! Ben tüm ojelerimin üstünden Essie Good To Go la gecmezsem, ne marka olursa olsun ayni senin anlattigin gibi bozuluyorlar en ufak bir seyde.
    Ve tabiiki fiyatlar pahali bu markalarin ama arada sirada insan istedigini almali bence, sonucta alan varki satiyorlar yalniz degiliz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, birçok nedeni vardır tercih edilmesinin, yoksa onlar da üretmezler herhalde :) Ben de çok sevdim rengini :)

      Sil
  4. Rengine bayıldım :) Güle güle kullanın.
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)