3 Aralık 2014 Çarşamba

Kryolan TV Paint Stick Fondöten

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz sene tanıştığım ve özel gün makyajı dendiğinde akla ilk gelen fondötenlerden Kryolan TV Paint Stick'ten bahsedeceğim bugün. Kendisi benim kendi tonumu birebir bulduğum ve cildimle boynumun ton olarak birebir örtüşmesine vesile ilk fondöten olmuştur. Aynı zamanda cildi kusursuzluk abidesi olarak göstermesiyle de meşhur.
İlgilisi fazlasıyla var, güzellik merkezlerinde, kuaförlerde Kryolan kullanılıyorsa genelde makyajınızı bununla yaparlar. Öyleyse nasıl bir fondöten bu, bunu anlatayım bugün.



Kryolan TV Paint Stick, televizyon makyajının olmazsa olmazlarından. Haber bültenlerinde gördüğünüz spikerlerin o kusursuz ten makyajının neredeyse her zaman kahramanı olan fondöten bu. Çok yoğun ve yüksek kapatıcılığı olan bir fondöten. Gelin ve özel gün makyajlarında da yine fotoğraflarda kusursuz bir ten görüntüsü sağlaması için çok tercih ediliyor.

Çok yoğun bir yapısı var, döndürmeli ambalajının içinde bir baton halinde duruyor. Stik olmasından anlaşılacağı üzere çok katı formda bir ürün.
Bu ürünün kapatıcılığı her ne kadar çok yüksek olsa da, farklı uygulama teknikleriyle kapatıcılık oranını düşürmek, maske havasından çıkarıp biraz daha hafif olarak kullanmak mümkün. Fakat yoğun haliyle gözeneklere pek hava alma fırsatı vermediğini düşünüyorum, geçen sene gittiğim kursta eğitmenimiz hergün kullanmanın cilt için iyi olmayacağını söylemişti. Bu yüzden arayı açarak ya da sadece özel günlerde kullanmakta fayda var.

Kuru bir ciltte hiç iyi durmayan bu fondöten için iyice temizlenmiş ve bolca nemlendirilmiş bir cilt şart. Yağlı bir cildiniz varsa cildinizin yağıyla bu fondöteni teninize yedirmeniz kolay olacaktır. Fakat normal ve kuru cildin fondötenden önce nemlendirici uygulaması şart, yoksa ciltteki bütün pürüzleri vurgulayacağını düşünüyorum.

Çok yüksek bir kapatıcılığı var ama nemli bir makyaj süngeriyle yedirirseniz daha hafif bir hale geliyor. Tabi yüksek olan kapatıcılığı da orta/düşük kapatıcılığa dönüşüyor.

Ben mezuniyet makyajımda bu fondöteni tercih etmiştim ve makyajdan en az benim kadar anlayan kuzenim o gün cildimin kusursuz göründüğünü söylemişti, ki orta dereceli sivilce ve kızarıklık problemi olan biriyim. Doğal haliyle hiç de kusursuz bir cildim yok.

Bu fondöten uzun süreli kullanımda yok olup gitmemesine rağmen 3-4.saatten itibaren yağlanma problemi olan ciltlerde parlama yapıyor. Yani çok yoğun olması üzerine bir pudra gerektirmediğini göstermiyor. Bu yüzden fondöteni kullansanız bile yanınızda uygun tonda pudranızı taşımanız iyi olacaktır.

Bence özel günler için gerçekten iyi bir seçenek. Çantanıza pudranızı da atıp çıkın, çünkü bu fondötenin verdiği o kusursuz görüntüyü veren çok fazla fondöten yok. Olanlara da şu anda örnek veremem, ben şahsen bir sürü fondöten denemiş olmama rağmen bilmiyorum.

Kryolan TV Paint Stick'in yoğunluğunu ve sağladığı opaklığı da göstermek istedim.

Doğal Işıkta

Gölgede

Kryolan TV Paint Stick'lerin şu anki piyasa fiyatı 104 lira. 

Bu fazlasıyla meşhur fondöten hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

6 yorum:

  1. nerelerde satılıyor? bir tek internet sitelerinde mi? rengini belirlemek konusunda çekincelerim var, görerek almayı tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kryolan'ın kendi mağazaları var diye biliyorum, mağaza adreslerini internetten araştırabilirsiniz :)

      Sil
  2. Güzel yazı olmuş emeğine sağlık:) bende almak istiyorum ama yaşadığım şehirde kryolan olmadığından internetten sipariş vericem ve renk seçme konusunda uzun bir araştırma yapmama rağmen bir şey bulamadım acaba yardım alabileceğimiz bir yer yada birileri var mı ya kafam çok karışık :/

    YanıtlaSil
  3. Mağazalarını araştırdım ve hiçbiri benim bulunduğum ilde değil .Ton çok fazla var sizdeki hangi numara

    YanıtlaSil
  4. Pudra markası olarak ne önerirsiniz acaba? Açıkçası bu konularda pek fazla bir bilgim yok,daha doğrusu hiç yok bile diyebiliriz.Yıl sonu balosu için bu fondötenden almak istiyorum bende,cilt ton rengim ivory.O.o

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,bende bu fondötenden almak istiyorum yıl sonu balom için ama bir pudra dan bahsetmişsiniz bu konularda pek bir bilgim olmadığı için hangi markadan almalıyım sizce? (Yüzümde sivilceler ve kızarıklık var,renk tonum da ivory) O.o

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)