25 Ekim 2013 Cuma

Dolu Dolu Ekim Alışverişi

Herkese merhaba!

Bugün akşamüstü siyah çanta ihtiyacımı kapatmak, uzun zamandır aklımın kenarında olan bir iki makyaj malzemesine el atmak ve bir de D&R'a bakmak için Cevahir AVM'ye uğradım. Bir sürü şey aldım ama aldığım her şeyden ayrı memnunum.

Bakalım neler almışım.



Konu siyah çanta olunca hep "evladiyelik" alma mantığındayımdır. Bundan tam 2 yıl önce Charles&Keith'den yine bu postacı (crossbody ya da messenger) adı verilen modeldeki çantalardan almıştım ve bu zamana kadar beni yarı yolda bırakmadıkça hep kullandım. Beğendiğim modeller genelde bu ayarda ve koskocaman boyutlarda olduğu için çantamı yine oradan aldım. Normalde 280 liraymış ama bu aralar yeni sezona %30 indirim olduğundan 196ya geldi. Bunu o kadar beğendim ki mağazada bu ayardaki diğer çantalara bakmak çok anlamsız geldi. Bir iki yılımı da kendisine adamaya hazırım!


Daha sonra D&R'a girdim ve geçtiğimiz ay pek meşhur kitabı "Senden Önce Ben"i okuduğum Jojo Moyes'in yeni kitabını ve ilgimi çeken başka bir kitap olan "Ve İşte Onu Böyle Kaybedersin"i aldım, yanlarına da yine aylardır eşe dosta "dinleyin, dinleyin!" dediğim Daft Punk'ın albümünü ekledim.
Konu yabancı albüm olunca ufacık da olsa arşivi olan ve her çok beğendiği albüme para verme yanlısı olanlardanım. Emek varsa karşılığını vermek lazım, özellikle de verilen emeğe hayranlık duyduysanız.


Sırada Watsons vardı. Orada da L'oreal standını görür görmez hem blogda değerlendirmek hem de reklam kampanyalarındaki iddiaları kadar var mı, görmek için True Match fondöteni aldım. Yanına da iki paket ufak makyaj temizleme mendillerini ekledim.


Guerlain'ın 14 numaralı Les Fauves adlı bu far paleti geçen sene daha Türkiye'ye gelmeden Temptalia'da görür görmez ALLAHIM O DA NE ÖYLE YARABBİİİ dememe neden olmuştu. Somon ve mercan hastası bir insana böyle bir far paleti bir çarpıntı demektir, o zamandan beri aklımın bir kenarında olan bu far paletine 2 hafta sonra bayağı bir işim düşecek (abimin nişanı olacak ve bu durumda "görümce" olarak siyah ve mercan tonlarında bir şey giyiyorum ve makyajım bayağı önemli, fazlasıyla geçerli bir bahane buldum!) ve iyi bir mercanı MAC'te bile bulamadım (tamam şimdi "AA AMA EXPENSİVE PİNK ALMIŞTIN!" diyorsunuz ama o mercan değil cağğnııımm...). Bu yüzden sonunda kendisi ilk Guerlain ürünüm de olarak makyaj çekmecemde yerini aldı. Bu alışverişteki memnuniyet yüzdemin fazlasıyla artmasına sebep oldu.


Geldik bu alışverişin beni en çok heyecanlandıran ögesine...
Geçtiğimiz aylarda çıkan İbuki serisiyle Shiseido hayranlığım ve merakım gittikçe artmıştı. Aslında bugün cilt bakım ürünü alma fikrim hiç yoktu ama Guerlain far paletimi almama yardımcı olan danışman normalde Shiseido çalışanı olarak bana bir allık önerirken kendimi "yok allık değil de şu İbuki'ye bir bakayım" derken buldum. Bir tane cilt bakım ürününe 175 lira vermek bana mantıklı gelmiyor aslında. Çünkü şu anda iki deluxe tester ı dahil toplamda 6 Vichy ürününden oluşan rutinimi bile 175 liradan aza getirdim. Ama memnun değilim cildimin şu anki halinden ve 22 yaşını doldurmak üzere olan biri olarak erkenden önlem alan, iyi bir ürün almak bana hiç de saçma gelmedi.
Harika getirileri olduğunu yazan bu ürünü fazlasıyla merak ediyorum. İnşallah benimki gibi siyah noktalar ve geniş gözeneklerden şikayetçi, bembeyaz oluşuyla da iyice dertlendiği sivilceler ve sivilce izleriyle dolu, T bölgesi pek yağlı, diğer bölgeleri kuru bir cilt bu ürünle adam olur. Bir sürü güzel yorum okudum almadan önce, bu yüzden inancım tam!


O kadar güzel bir far paletini yalnız bırakmak olmazdı, tam da farlara uygun havada bir allık almak için MAC'e girdim. Aslında bilmediğim bir tonla karşılaşma ihtimalimin pek de olduğuna inanmazken bu allık bir anda gözlerimi aldı resmen. Anında swatch ladım ve "yine buldum Sunbasque'i" derken arkasını çevirip önceden adını hiç duymadığım Peachtwist olduğunu gördüm allığın. Bu allık MAC'in ışıltılı pudra allıkları olan Shimmertone serisinden. Işıltılı allıklara hasta olan biri olarak, bir de şeftali tonuyken resmen bayıldım! Bilenler vardır, Style kadar turuncu değil, Sunbasque kadar bronz değil. Bu tam bir bronz şeftali allık. Bayıldım resmen! Bu tonlarda allık arayanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Aldığım herşeyden ayrı ayrı memnunum. Shiseido'nun fazlasıyla merak ettiğim en son çıkan fondöteninin de benim tonumda iki numunesini ve İbuki'nin gündüz losyonunun iki numunesini, bir de Le Petit Robe Noire adlı Guerlain parfümünün birer numunesini hediye aldım. Keşke adını alsaydım, Debenhams'daki Shiseido standında çalışan bayan bana fazlasıyla yardımcı oldu. Hiç canımı sıkmadı, güzel önerilerde ve açıklamalarda bulundu ve "oh be ürün sattım birine ehheheh" tavırlarına girmedi. Pek merak ettiğim ürünlerin de testerlarıyla çıktım sayesinde.

Shiseido losyonun yazısını ürünü en az 10 gün değerlendirdikten sonra yazacağım ama diğerleri için ilk fırsatta blogumda tekrar görüşmek üzere!

Bu arada, hala takibe başlamadıysanız Twitter'da da varım :)
Bengisu Twitter'da da Yazıyor

6 yorum:

  1. Her bir parça çok güzel. Çantaya bayıldım benim de tarzımı yansıtan bir modelde. Allık da çok hoş bir tonda güle güle kullanın. Siz YSL ben de bir Shisedio ürünleri hayranıyım :) İbuki serisini çok merak etmiştim yorumlarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim

    Müge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, daha iyileri size olsun :) İnşallah güzel yorumlarla gelirim ben de severim Shiseido'yu ama nedense çok bir şey almadığım markalardandır. Aslında YSL hayranlığım yerini yavaş yavaş MAC, Givenchy ve Guerlain'a bırakıyor ama sanırım uzun zamandır takip edenler tarafından hep öyle anılacağım :)

      Sil
  2. sevgilimden son mektup senden önce ben in devamımı yorum yaparsan mutlu olurum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de gayet güzel, yorum yapmak yerine direkt tavsiye ederim :)

      Sil
    2. peki kitabın devamımı senden önce bn i okudum şimdi sevgilimden son mektupu okumak istiyorumda yani senden önce bn in 2. kitabımı yani devamımı cevap verdiğin için sağol

      Sil
    3. Hayır, tamamen alakasız kitaplar :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)