1 Ekim 2013 Salı

Herşeyi Küçük Bir Çantaya Sığdırmak

Herkese merhaba!

Haziran sonuna doğru Sephora'dan yaptığım alışverişte güzel ve ufak boy bir Clinique makyaj çantası hediyesi almıştım. Yeni ve çantaya atılacak boyutta bir makyaj çantası çok güzel geldi fikir olarak, ama bir sürü şey kullanınca BÜTÜN ihtiyaçlarımı nasıl sığdıracağım bu çantaya diye düşünürken, size de böyle küçük bir makyaj çantasına neleri yerleştirdiğinizde herşeyin bir arada ve kendi çantanızda çok yer kaplamadan durabileceğini göstermek istedim.

Çantamın büyüklüğü bu kadar. (Ellerim pek büyük değildir :) )


Ama herşeyi, ihtiyacım olan herşeyi de içine böyle alıyor.


"Herşey" derken, ihtiyacım olan herhangi bir şeyi atlamış olma ihtimalim var mı diye hep beraber bakalım.

1.Ten makyajı


Fondöten her zaman kullanmamama rağmen ne zaman ihtiyaç olacağı belli olmaz diye ekledim. Tabi T bölgem yağlı olunca hem kapatıcımı hem fondötenimi sabitlemek için sabitleme pudramı da yanlarına kattım.


NARS'ın Albatross aydınlatıcısı zaten çok da büyük bir kompakta sahip değil. Chanel krem allığın da pudra allıklarından çok daha minik bir ambalajı var. İkisi de bir arada çantama girdi.

2.Göz makyajı


Tom Ford Cognac Sable bence özellikle de beyaz ten ve koyu kahve gözde "fool-proof" yani kusura yer bırakmayan bir far paleti. Siyah göz kalemi de her zaman en kullanışlı olan, ve göz kalemi deyince favorim MAC'in göz kalemleri, siyah olanının adı da "Engraved". Yanlarına da son birkaç aydır severek kullandığım Benefit They're Real rimeli ekledim, göz makyajım için ihtiyacım olan herşey buraya girdi. Aa, tabi, kaşlarım için Gimme Brow'a da yer kaldı. Zaten o da minicik bir ürün.

3.Dudak makyajı


Givenchy'nin şu an satışta olan sonbahar koleksiyonundan aldığım bu yarı mat ruju her makyaja gidecek tonda. Bobbi Brown'un glosslarından Gold Nectar da şimdiye kadar en severek kullandığım glossum olabilir. İkisinin de tonu beni yarı yolda bırakmaz çünkü her türlü makyaja giderler. Bu iki ürünle de dudak makyajım tamamlanmış oluyor.

Ben bronzer kullanmadığım için çantamda ona özel yer ayırmadım. İhtiyacım olan herşey bir arada çantama girmiş oldu.
Düşünün, bunların hepsini bir arada, böyle ufak boyda bir makyaj çantasına sığdırabilirsiniz.


Tek yapmanız gereken, her şartta işinize yarayacak tonları seçmek ve ürünleri çantanıza düzenli yerleştirmek. Böylece her şartta makyajınızı düzeltme ya da tazeleme fırsatınız olur.

Burada kesinlikle fırça gerektiren iki ürün pudra ve aydınlatıcı. Onlar için fırçaları da kol çantanıza atarsınız artık :)

Bu arada, Twitter'dan da blogumu takip edebilir, düzenli olarak kullanıyorsanız yazılara daha rahat ulaşabilirsiniz.
Bengisu Twitter'da da Yazıyor

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

2 yorum:

  1. Ne güzel şeyler varmış öyle :) Max Factor, Benefit They're Real, Nars Albatros çok severek kullandığım iki ürün-dü benim de maalesef Albatros'u kaybettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Albatross'u çok severek kullanıyorum ama sanırım yakın zamanda sarı durmayan bir aydınlatıcıya geçsem daha iyi olacak gibi :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)