9 Aralık 2013 Pazartesi

Kahve Rengi Gözleri Vurgulamak

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz ayın 24'ünde YSL uluslararası makyaj sanatçısı Fred Letailleur Douglas'taki bir etkinlik için tekrar buradaydı ve ben de kendim için tüyolar almak üzere geçen yıldan beri yaptığım gibi yine kendisini ziyarete gittim.

O gün çok ufak ama hoş bir tüyo aldım ve bir de kendim deneyerek sizlerle paylaşmak istedim.

Gözlerim normalde koyu kahve, önceki bir sürü fotoğrafımdan görebilirsiniz, fakat Fred o gün siyah yerine haki yeşili bir liner uyguladı ve gözlerim birden ela gibi görünür, daha bir fark edilir oldu. Önceden bunu denemediğim için hiç tahmin ettiğim bir şey değildi ama gerçekten çok sevdim!
Türk kadınlarının çoğunluğu olarak koyu renkte gözlere sahibiz ve siyah yerine yeşil, özellikle de haki tonlarını kullanırsak daha dikkat çekici ve farklı bakışlar elde edebilirmişiz. Bunu öğrenmiş oldum.

Elimdeki ürünlerden yeşil için örnek vermek istedim.


Aslında Fred'in tercih ettiği haki tonu en çok bu iki farda üstte duran tona benziyordu. Altınımsı yeşil gibi, çok göze batan koyulukta olmayan bir tondu. Fakat elimde burada altta duran yeşil de var, bu da koyu bir yeşil ve çok güzel bir ton. Bu farlar kendi ufak mağazalarında ve Tekin Acar'larda satılan Make Up Studio'dan.


O günün hemen ertesinde elime geçen ufak bir ödemeyle MAC'e koşup benzer bir yeşil far ararken bulamayınca yeşil göz kalemlerine dalmıştım. Mağazada, normalde olduğundan çok daha farklı görünen Buried Treasure, ne yazık ki yeşilden daha çok siyah gibi. Temptalia da yeşil göz kalemlerini sınıflandırırken bu kalemi içine katmış ama ben çok da yeşile benzetemedim. Yine de yeşile iyi eşlik ettiğinden, içindeki simlerle de güzel bir seçenek.

Sephora Go on A Ride bir süre önce yine gözümde uygulamalı olarak fotoğrafını da eklediğim ve değerlendirme yazısını yazdığım bir kalem. İnanılmaz kremsi, yumuşak, bol pigmentli ve rengini aynen veren, çok güzel yapısı olan bir kalem. Değerlendirme yazımda da kahve gözlerim o yeşil liner ın içinden patlayıp çıkmıştı adeta, bu hem diğerlerine kıyasla daha bulunabilir ve ekonomik bir tercih hem de ilk elden kendim de etkisinden emin olduğum bir ton.


O gün bana uygulanan göz makyajının benzeri ise şöyleydi.


Gördüğünüz gibi gözün rengini biraz daha vurguluyor, biraz daha sıradanlıktan kurtarıyor. Hem de ortaya çıkarmasına rağmen siyah liner kadar koyu ve göze batan bir görüntü vermiyor, daha yumuşak duruyor.
Bende liner, gölge ve alt kirpik dibinde kullanılan yeşile göz kapağında gümüş bir destek verilmişti. İkisini beraber çok beğenmiştim. Gümüş de yeşille düşündüğümden daha güzel bir ikili oluşturdu, hem de gözlere biraz daha odaklandıracak bir ton, ve aydınlık bir hava da kattı. Burada kullandığım griler de yine birkaç yazı önceki "Nişan Makyajım" yazısındaki YSL ve Guerlain far paletlerindeki metalik griler. 

Yeşilin bu hafif, gözü çok abartılı olmadan vurgulama gücüne bayıldım. Öyle ki o gün bugündür siyahın klasikliğinden kurtulup daha farklı tonlarla haşır neşir olmaktayım. 
Fred'e siyah ve klasik bir makyaj önerisi istediğimde "eğer klasik bir şey uygularsan, diğer herkesten ne farkın kalır ki?" demişti gülümseyerek. Gerçekten farklı bir bakış açısı kattı makyaj anlayışıma. Bir süre böyle gider gibi. Hatta belki de kendi adıma, sonsuza kadar! :)

Umarım sizler de beğenmişsinizdir, bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

4 yorum:

  1. Makyaja ilk başladığımda gözlerimde yeşil farları çok uygulamıştım tekrar yeşile dönme zamanım geldi o zaman :) En kısa zamanda bende yeşilli bir makyaj yapıp paylaşırım ^,^ Cidden sana da çok yakışmış ve o yeşilin tonuna bayıldıııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de bende o tarz bir renk kullandıklarında çok beğendim, aksine ben başladığımdan beri siyah gidenlerdendim :) Yeniliğe açık olmak biraz zor oluyor genelde ama farklı bir şeyi de bir beğenince onu yenilikten çıkaracak kadar oturtuyoruz rutine :)
      Yaptığınızda ben de bakarım hemen. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. çok hoş gözüküyosuuunn :))

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)