9 Mayıs 2014 Cuma

En Pratik Yöntemiyle "Çekik Göz" Makyajı

Herkese merhaba!

Son birkaç gündür yine kendi kendime makyaj denemeleri yapacak zaman buldum ve dün, büyük gözlerde en sevdiğim makyaj türü olan, gözleri çekik gösteren makyaj için olabilecek en hızlı ve basit yöntemi buldum. Fotoğraflarla anlatmak ne kadar yardımcı olacak bilmiyorum ama umarım sizin için de çok pratik bir taktik olur!


Fotoğrafları büyütürseniz üzerine de yazdım ama, öncelikle göz kapaklarınızı kalemin zamanla akmaması için bir far ya da pudrayla hazırlayın. Üst kirpik diplerinin dış yarısına bir kalemi orta kalınlıkta liner şeklinde uygulayın, onu da hemen bir pamuklu çubuk yardımıyla yine dışarıya doğru buğulandırın.


Alt kirpik dibine üstü yumuşatırken çubuktaki pamukta kalan kalem ile gölge vermeniz yetecek. Yine sadece gözün dış yarısına uygulayın.

Bu kadar!
Eğer gözün iç yarısına kadar gelmek gibi bir hata yaparsanız iç yarıda kalan linerın üzerine farınızdan tekrar geçin, böylece göz makyajınızı bozmadan, en baştan yapmak zorunda kalmadan düzeltmiş olursunuz.

Merak edenler için, ben burada MAC'in çok sevdiğim klasik siyah göz kalemi olan Engraved'i kullandım. Far olarak da yazısını aylar önce yazdığım Perky paint pot var. Rimel için sanırım Benefit They're Real uygulamıştım, o değilse YSL Effet Faux Cils'dir.

Hem az ürünle, hem de çok pratik şekilde ve hiçbir makyaj fırçasına ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz bir göz makyajı bu. Krem far, göz kalemi ve bir pamuklu çubuk, nam-ı diğer "kulak çubuğu" ile tamamsınız.

Sonuç ise...


Umarım işinize yarar! 
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

2 yorum:

  1. Çok hoş olmuş sana çok yakışmış:) Bu uygulamayı ben de çok seviyorum Rimmel London'ın Taupe rengi kalemini kullanıyorum 5 dolar ama çok iyi. Gözümün içine de gene Rimmel London'ın Nude kalemini sürüyorum. İkisi de kesinlikle uygun fiyatlı şahane kalemler! Maalesef Türkiye'de hala yok. Bulursan hiç düşünmeden al derim:) Ne zaman Nude kalemi sürsem arkadaşlarım markasını soruyor:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Türkçesini tam çözemediğim Taupe rengiyle de çok güzel olur, ben bir kere üç farklı ton mor far kullanarak çok daha fazla zaman alanını da yapmıştım, hatta bu tekniği ilk denediğimde "gelin makyajımı kesin böyle yapıcam" demiştim :D Ben de o kadar seviyorum :) Her türlü koyu renk gidiyor.
      Rimmel kalemlerle karşılaşacak olursam üzerlerine atlayacağım o zaman :D

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)