8 Mayıs 2014 Perşembe

Estee Lauder Advanced Night Repair Serum

Herkese merhaba!

Bir Sephora alışverişimde aylar, hatta belki de yıllardır merak ettiğim Estee Lauder Advanced Night Repair serumun 7 ml lik, işe yarayıp yaramadığını gerçekten görebileceğimi düşündüğüm boyda numunesini hediye etmişlerdi. Bu tip cildi yenileme vaadi olan serumları normalde 200 lirayı geçen saçma sapan satış fiyatlarından dolayı hep çok merak etsem de deneme şansı bulamadığımdan şu ana kadar hiç almadım. Bu deluxe deneme boyu ile "iyi ki o kadar para vermemişim" dedirtti.


Benim cildim çok da sorunlu bir cilt değil, ayın belli dönemi bir iki sivilcem çıkar, o da en fazla 4-5 gün kalır ve gider. Karmadan yağlıya dönük ama serumun vaad ettiği cildi yenileme özelliğini özellikle lise zamanlarından kalma tek tük sivilce izim için işe yarar mı diye hep merak ettim.

Öncelikle serum yağımsı bir su gibi. Gerçi sanırım bütün serumlar böyle. Sarımsı bir rengi var. Ve ilk fark ettiğim şey kokusu, tam çörekotu gibi kokuyor. Çörekotunu severim ama bir serumun çörekotu kokması gerçekten tuhaf.
Bunu 2 hafta boyunca kullanma talimatındaki gibi nemlendiricimin altına uyguladım. Hiçbir yararını görmedim. Hiçbir değişim yaratmadı. Cildim aynı ciltti, sanki bu, rutine hiç eklenmemiş gibi normal hayatına devam etti. Tek kullanışlı yönü nem veren bir serum olması. O da pek sürmüyor. Nemlendiricim bittiğinde yenisini alana kadar bunu kullandım. Küçük olduğuna bakmayın, çok bereketli çıktı, hala da bitmedi. Çok kuru ya da kuru ciltleri kendine getirebilen bir yapısı var, ama dediğim gibi, o his de uzun sürmüyor. Cildi yeniliyor, aydınlık veriyor vs vs hiç diyemeyeceğim. Hiçbir fark yaratmadığını düşünüyorum benim cildimde.

Ben mi yanlış kullandım bilmiyorum, ama İnstagram'da takip ettiğim bir kullanıcı da büyük satış boyunu bitirmiş ve hiç sevmemiş, kendisiyle bu ürün üzerine tamamen aynı artı ve eksileri bildirmiştik ürün üzerine konuştuğumuzda. Yani o uçuk fiyatı vermeye bence hiç gerek yok. Dediğim gibi, "bence". Belki kullanıp çok memnun olanlar da vardır. Hatta sizler de kullandıysanız yorumlarınızı okumayı çok isterim.

Bir dahaki yazıda görüşmek üzere!

7 yorum:

  1. Acaba bende mi bir sorun var diye düşünürken tam da zamanında karşılaştım yazınızla. Bana da farklı zamanlarda sephora ve tekin acardan iki numune hediye edilmişti. Birini bir sene önce denedim. Sadece ilk sürdüğümde cildime bir canlılık vermesine rağmen 2 dk. sonra aynı oluyor. Dolayısıyla hiç bir fark hissetmedim ve bıraktım. Öncesinde lancome genifigue kullanıyordum. Geçen günlerde tekrar bir şans vermek istedim. Belki dönemsel birşeydir diye 2. numuneyi tekrar denedim. Yine fark yok. Canlılık adına hiç bir şey yok. Sürüldüğünde temiz ve ferah bir his uyandırmıyor. Aksine sanki dönemsel sivilceleri tetikliyo gibi hissettim. Cildime hiç bir ürün kullanmadığım zaman daha az problem oluyor. Bu defa kesinleşmiş oldu. Bende iyi ki para vermemişim diyenlerdenim. Bu arada bir çok blogda ürün tahlilinden çok reklamı yapılıyor görüntüsü var, eleştirisel bakabildiğiniz için tebrik ediyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bu kadar detaylı yazdığınız için de.
      Aslında benim de genelde blogumda olumsuz görüş belirttiğim şeyler pek yok çünkü satış boyunu alacak parayı gözden çıkarıyorsam öncesinde en az 10 kere araştırıyorum alacağım şeyi. Mesela serum alacak olsam öncelikle makeupalley.com dan başlar, sonra orada övülenlerin youtubeda değerlendirme videosu olup olmadığına bakar, gider öyle alırım. Bununla ilgili de genelde iyi yorumlar vardı ama kötüler de vardı, o yüzden hiçbir zaman almadım. Almam gerekmediğini de öğrenmiş oldum :)

      Sil
  2. Bende sevmemistim bu serumu, hatta internet üzeri geri satmistim hatirladigim kadariyla. Birde baska bir serumu daha vardi Estee Lauderin, onuda öyle ayila bayila sevmemistim, ama en azindan bitirebilmistim. Ama o fiyati ödedikten sonra insan cok degisik birseyler bekliyor, sanirim markanin serumlari bana göre degilmis :)

    YanıtlaSil
  3. Bende cok merak ediyordum ayildim bayildim yapilan yorumlarA sonra boynere gittim serumunu bakim yaptirdim ilk surdugunde igrenc kokusunu hissettim eve gidene kadar cildim yapis yapis ve igne gibi batti.numunesi yoktu ellerinde almadim.iykide buyuk boyuna para dokmedim

    YanıtlaSil
  4. Bazi yorumlari okudum kesinlikle sivilcileri tetikliyor kullandigim surece sivilce cikmayan yuzumde sivilce cikti.

    YanıtlaSil
  5. herhalde tek mennun kalan benim estee lauderin serumundan,38 yaşındayım6 ayı geçkin süredir kullanıyorum ve cildim giderek daha canlı bir gürünüm aldı ve göz çevremdeki ince çizgilerde azaldı, tek dezavantajı bence cildim çok kuru olduğu için tek başına nemlendirmeye yetmiyor, serumlarda istikrarlı kullanım çok önemli...denemeye değer bence

    YanıtlaSil
  6. Ben 2 yildir kullaniyorum oldukca basarili bir urun lekelerim bile azaldi cok iyi nemlendiriyor zaten patentli bir urun

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)