13 Ocak 2015 Salı

Clarins Teint Skin Illusion Fondöten



Herkese merhaba!
Bugün, geçen gün denediğim ilk Clarins fondötenden bahsedeceğim size. Önceki alışveriş yazımda gördüğünüz numunelerden biri Clarins'in bu Skin Illusion adlı fondötenine aitti. Sabah 9-akşamüstü 16 arası yüzümde kaldı ve yağlıya dönük karma cildimde nasıl durduğundan, vaadlerini yerine getirip getirmediğinden bahsetmek istedim.

Öncelikle fondötenin dikkatimi çeken ilk yönü yapısı oldu. İnanılmaz güzel bir dokusu var ve elle uygulamada cilde çok güzel yediriliyor. Koyu kıvamda bir likit olmamasına rağmen rahatça uygulayabiliyorsunuz. Ayrıca makyaj süngerinizle üstünden geçtiğinizde ciltle çok güzel bütünleşiyor. Salatalık gibi bir kokusu var, benim çok hoşuma gitti. Ferah bir koku. Ve yoğun olmadığı için uyguladıktan sonra burnunuza gelmiyor.

Tam da vaad ettiği gibi orta kapatıcılığa ve saten bir bitişe sahip. Başta ışıltılı olduğunu düşünüyorsunuz ama sonradan hafif pudralı bir bitişe dönerek cilde oturuyor. Kıyafetlere bulaşıp bulaşmama kısmını deneyemedim ama çok kuru bir fondöten olmadığından az da olsa bulaşabilir. Aynı şekilde çok ıslak bitişli de değil, tamamen saten.

Biraz aydınlık ve sağlıklı bir cilt görüntüsü vermesine ve normalde aydınlatma özellikli fondötenler cildimde çok iyi durmamasına rağmen 4.saatten itibaren bir yağlanma görmeye başladım cildimde, yani yine biraz iyi dayandı diyebilirim. Ama 6-7 saatin sonunda artık makyajımı temizlerken fondötenin biraz uçmaya başladığını ve cildimin yanak içi, alın ortası gibi hafif kırmızılığını dengelemeye çalışarak fondöten kullandığım kısımları biraz vurgulamaya ve o bölgelerden uçmaya başladığını gözlemledim. Çok kalıcı bir fondöten değil yani. Ama hafif yağlanma problemi olanların da kullanabileceği, hafif ışıtılı bitişe sahip bir fondöten. Bana bu özelliklerinden dolayı şu ana kadar denediklerimden en çok Dior-Diorskin Nude fondöteni hatırlattı. Bitişleri ve cildimde dayanma süreleri aynı.

Tam boyunu almayı düşüneceğim bir fondöten değil ama normal ciltlilere özellikle tavsiye edebilirim, çünkü fondötenin kendisi çok güzel, özellikle de yapısı ve uygulama, ciltle bütünleşme kolaylığına bayıldım ama karmadan yağlıya dönük ve direkt yağlı ciltlerde çok kalıcı olacağını sanmıyorum. Fondöteninizi 3-4 saatte bir yenileyebiliyor ve üzerinden yine örtücü bir pudra geçiyorsanız sıkıntı olmayacaktır ama fondötenin doğal halini ve bitişini değiştirmeden uzun süre kullanmanız biraz zor olabilir.

Fondötenin tam satış boyu 135 liraymış.

Siz Clarins'ten herhangi bir fondöten denediniz mi ve favoriniz var mı? Paylaşmayı unutmayın.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)