12 Aralık 2013 Perşembe

BeYu Light Reflecting Kapatıcı

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz sene sıklıkla alışveriş yaptığımız bir mağazada bulunan BeYu markasından ilk birkaç ürünümüz annemden dolayı evimize girmiş bulundu. Ben genelde bilmediğim markaları denemeye pek zaman ayırmıyorum fakat annem kendisine birer fondöten ve kapatıcı almak istediğinde BeYu'nun bu kapatıcısını önermiş ve uygulamışlardı. Kendisi aldı ama uzun bir süre kullanmayınca ve benim de o aralar kapatıcım bitmek üzere olunca ondan ben devralmıştım.

Lafı uzatmadan değerlendirmeye geçiyorum.




Bu ürünü yapı, incelik ve kullanışlılık bakımından pek meşhur YSL Touche Eclat'ya benzettim. İncecik bir yapısı var, fazlasıyla likit, yoğun değil. Kapatıcılığı çok düşük, benim göz altımdaki mor halkaları Benefit Boing kadar iyi kapatamıyor mesela. Eğer tam makyaj yaptığım bir gündeysem ve dışarı çıkacaksam fondöteni yüzüme göz altı dahil uyguladıktan sonra bunu uygulamam daha iyi oluyor. Çünkü fondötenin kapatıcılığı olmadan bu pek işe yaramıyor. Bu durumda adının "light reflecting" yani "ışık yansıtan" olması gayet uyuyor çünkü ürünün de yüksek bir kapatıcılık sağlama iddiası yok, daha çok aydınlatma kontürü için işe yarar.
Bu tip ürünlerde olduğu gibi uygulama esnasında kremsi likit olan formu, biraz kuruduktan sonra pudraya dönüşüyor. Göz altı çizgilerine doluyor ne yazık ki, ben zaten hala dolmayan hiçbir ürün bulabilmiş değilim konu kapatıcı olunca. Yani özetle eğer Touche Eclat gibi incecik yapılı, likit krem formda, kapatmaktan çok, aydınlatma ve kontür amaçlı bir ürün arıyorsanız bu ürün işinizi görecektir. Ben özellikle kaş altına uygulamayı tercih ediyorum, onun dışında elimin çok fazla gittiği bir ürün değil.

Fiyatını ne yazık ki hiç hatırlamıyorum ama bu yazıyı yazarken internette yaptığım araştırmaya göre 40 liraya yakın, bu da benim kapatıcılardan beklentime göre fazlasıyla yüksek bu ürün açısından bakıldığında.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

7 yorum:

  1. sanırım tekin acar da satılıyor değilmi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hiçbir fikrim yok, biz Huzur giyim mağazalarından almıştık ama bazen drugstore tarzı, çok da bilinmeyen ve ufak kozmetik mağazalarında da görüyorum markayı.

      Sil
    2. İrem'cim Beyu markasını Douglas'da gördüm eğer yakınında Douglas varsa bakabilirsin.:)

      Sil
  2. Beyu kaliteli güzel bir marka tavsiye ederim :) Kapatıcı sonrası aydınlık vermek için kullanılacak bir ürüne 40 lira cidden fazla bide YSL e dünyanın parasını verenler var Allah akıl fikir versin diyorum.. =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aydınlık vermesi için o kadar vermek bence de fazla ama Touche Eclat nın biraz farklı bir yönü var, o da aydınlık verme amacıyla üretilmiş olmasına rağmen kapatıcı olarak da görevini gayet iyi yerine getiriyor :) Aslında o kadar da parasını hak etmeyen bir ürün değil yani :) Bu ürünle benzerliği en çok yapılarından kaynaklanıyor, onu belirtmeye çalıştım.

      Sil
  3. Canım çok iyi kapatan ve çizgilere dolmayan fresh minerals concealer var beni de hayretler içinde bıraktı sarı alt tonlu touchw eclat a benzer bir ambalajı var ve gramajı düsük ama cizgilere dolmayışıyla beni benden aldı ben dün ortalama 10 saat test ettim tavsiye ederim..

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)