25 Nisan 2014 Cuma

Bioderma Sensibio H2O Makyaj Temizleyici

Herkese merhaba!

Lisa Eldridge'in başlattığı furya ile Bioderma'nın bu makyaj temizleyicisinin peşinden koşan yüzlerce insanız herhalde. Ben şu ana kadar bir makyaj temizleyicinin mucizeler yaratabileceğini düşünmediğimden olsa gerek, bu ürünü hiç denememiştim. Ama madem bu aralar kullanıyorum, o zaman kendimce yorumlayayım dedim.


Bende 250 ml lik boyu var. Öncelikle ambalajının bu kadar sade oluşunu sevdiğimi belirtmem gerek. Oksijen şişesi gibi durmuyor mu sizce de?

Ardından markanın ürün için yaptığı kendi tanıtımına ve kullanım talimatlarına gelelim...


Öncelikle şunu söylemem gerek, bu bence alışkın olduğumuz hiçbir makyaj temizleyicisine benzemiyor. Ben şu zamana kadar L'oreal'in göz ve dudak makyajını temizlemek için ürettiği ürünü kullanıyordum ve gayet memnundum, hatta ikincisindeydim, sonra Bioderma'ya geçtim. Klasik bir göz makyajı temizleyicisinden çok daha farklı bence Bioderma Sensibio H2O.

Bence bu ürünle göz makyajı, özellikle de Benefit They're Real gibi iyi temizlenmediğinde kirpiklerde ağdalı bir his bırakan malzemelerin çıkartılmasına çalışılmamalı. Farla yaptığınız makyajı ıslak mendille bile hemen silebileceğiniz için bununla da rahat çıkarırsınız tabi ama yoğun bir liner ve normal ya da yoğun olarak uygulanmış rimeli çıkarmak bu ürünün işi değil bence. Gözümü ne kadar da ovuştursam doğru düzgün çıkarmıyor. Bu yüzden L'oreal'den kullandığım temizleyiciye memnuniyetle devam edeceğim.
Bunun dışında, bu ürünü en çok, makyajın o yoğunluğunu, ciltte uzun süre durduktan sonra cilde ağır gelen halini almak için sevdim. Yani Bioderma'nın bu ürününe temizleyici özelliği olan bir tonik gibi bakabilirsiniz. Uzun bir günün ardından eve geldiğinizde makyajınızı tamamen çıkarmakla uğraşmak istemiyor ve üstünüzü bir an önce değiştirip, bir şeyler yemeyi dört gözle bekliyorsanız, yine de makyajınızla oturmak istemiyorsanız alın bir pamuk, pamuğa ürünü dökün ve cildinizi güzelce bir temizleyin. Bütün o makyajlı cilt hissinden kurtuluyorsunuz ve cildi temizleyici ile yıkamayı biraz daha içi rahat erteliyorsunuz.
Ayrıca bir de liner, hele ki kuyruklu liner uygularken denk getirmek için bir kulak çubuğunu buna biraz batırdığınızda ucundan silmek istediğiniz liner ı hemen siliyor. MAC Fluidline olsa bile. Çok rahat düzeltme yapıyorsunuz yani liner uygulamasında.

Rahatsız edici bir kokusu yok. Yağlı değil, direkt su gibi. Ama göz makyajı için harika falan diyemeyeceğim. Dediğim gibi, makyajın ilk katını almak ve uygulama sırasında fazla kaçan liner ı kulak çubuğu köşesiyle düzeltmek için çok güzel.

Güzel bir ürün ama bir daha alacağım, bittiğinde eksikliğini hissedeceğimi düşündüğüm bir şey değil. Bu boyunun fiyatı 47,5 lira, ki böyle bir fiyatı ben hayatta vermem böyle bir ürün için.
Belki bunun seveni çok ama ben fazlasıyla memnun olduğum L'oreal'in makyaj temizleyicisinin tahtını devralacak kadar iyi bulmadım.

Siz bu ürünü en çok hangi alanda başarılı buluyorsunuz? Paylaşmayı unutmayın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

3 yorum:

  1. Oh sevindim. Herkes bu ürüne aşıkken bende mi sorun var diyordum. Ben maskarayi 3 kat süren biriyim ve biodermayla kendimi parçalıyordum temizlemek için. Yves Rocher'ın gòz makyaj temizleyicisini kullandım bir kerede şapadanak çıktı makyajim. Biodermayı daha cok cildimi temizledikten sonra bisi kalmasin diye birkez daha silme suretiyle kullaniyorum. Ya çokta gerekli bir ürün değil. Bence. :)

    YanıtlaSil
  2. Urünü kullanirken kesinlikle ovusturmamalisiniz. Pamuga birkac damla doktukten sonra biraz beklemeniz yeterli, pamuk aliyor zaten, kalanlari da hafifce silmek gerek. Birkac damlasi butun eyeliner ve rimel kalintilarini temizliyor. 250 ml yi 5-6 ay sureyle kullanabiliyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)