25 Haziran 2013 Salı

Make Up For Ever HD Fondöten

Herkese merhaba!
Geçtiğimiz perşembe günü aldıklarımı değerlendirmeye devam ediyorum...

Make Up For Ever HD fondöten, HD görüntü kalitesinin gerektirdiği "yokmuş gibi duran makyaj" düşüncesiyle üretilmiş. Make Up For Ever'ın HD serisinde allık, sabitleme pudrası ve birkaç ürünü daha var. En meşhur ürünü ise fondötenleri.

Bu fondötenle ilgili ilgimi çeken en büyük şey Sephora'nın Amerikan temelli orjinal sitesinde 11 bine yakın yorum almış olmasına rağmen ortalama olarak 5 üzerinden 4.4 gibi bir puan almış olması ve yurtdışında ünlülerin makyözlerinin büyük kırmızı halı davetlerinde bu fondöteni fazlasıyla tercih etmeleri. Çünkü içeriğinde hiç Güneş koruma faktörü olmayan bu fondöten, amacına yönelik olarak fotoğraflarda da çok güzel çıkan bir cilt sunuyor.

Ben de ilk kez geçtiğimiz cuma günü kendimde denemiş oldum. Yorumlamama geçmeden önce fotoğraflara bakalım.




Öncelikle ambalaj tasarımını çok sevdim. Cam gibi duran plastik, fondöteninizi görmenizi sağlıyor. Özellikle alışveriş esnasında kolaylık sağlıyor çünkü fondötenin tonunu görebiliyorsunuz.
Kocaman kapağını çıkardığınız zaman gayet kullanışlı olan bir pompa başlıkla geldiğini görüyorsunuz. Bu da yine çok iyi bir yönü.

Kullanmadan önce çalkalamanız, özellikle de ilk kez kullanacağınız zaman gerçekten gerekli. Ben bunu yapmadan pompa başlığa basınca elime bir miktar fondöten, onun iki katı kadar da şeffaf bir sıvı fırladı. Sonra çalkalamam gerektiğini akıl ettim. :)

Fondötenin bitişi gayet doğal. Ne mat, ne de parlak bir görüntü vermiyor. Şimdiye kadar bir sürü fondöten denedim diyemem ama gerçekten "ikinci ten" görüntüsü iddiasını tamamen yerine getirdiğini gördüğüm ilk fondöten olduğunu söyleyebilirim. En azından benim karmadan yağlıya dönük cildimde aynen böyle oldu.

Kapatıcılığının uygulamaya göre arttırılabildiğini söylemiş kullanıcılar, bana göre orta seviyede. Ama aynı zamanda ufak sivilcelerinizi bile kapatabiliyor. Hele bir de üzerine ten renginizle örtüşen, koyu kıvamda bir kapatıcı uygularsanız çok çok daha güzel ve kalıcı olacaktır.

Cuma günü 10 saat kadar dışardaydım (üzerine NARS sabitleme pudramı uygulamıştım) ve eve geldiğimde fondötenin etkisi hala cildimde görülebiliyordu. Kızarıklıklarım hala eşitlenmiş şekildeydi ve genel bir renk eşitliği gözlemledim. Fakat tabi ki gün içerisinde yağ üreten cildimden dolayı baştaki doğal görünüm, biraz yağlanmış durumdaydı. Ona rağmen cildimdeki duruşunu beğendim.

Fondötenin herhangi tuhaf bir kokusu yok. Parfümlü de, rahatsız edecek bir kokuya sahip de değil.
Bu fotoğrafları çekmek için elimin yarısına fondöteni uyguladığımı unutup elimi yıkadığımda suyun fondötenin üzerinden akıp gittiğini gördüm. Yani aynı zamanda su geçirmiyor.
Akışkanlık bakımından çok sıvı halde diyemem, ama tabi elinizin üzerine aldığınızda çok yayılmadan uygulamakta fayda var.
Bendeki mağazada bulduğum en açık rengi, 115.
Fiyatı 99 lira.

Bu fondötenle ilgili söyleyecek kötü hiçbir şey bulamadım. Aksine, cildimdeki duruşunu, doğallığını, ambalajının kullanışlılığını, her şeyini çok sevdim. Neden bu kadar sevilerek kullanıldığını da anlamış ve seven herkese katılmış oldum.
Belki çok fazla övdüm ama kesinlikle hak ediyor. Bence siz de bu fondötene iyi bir fondöten arıyorsanız bir şans verin.

Sizler MUFE HD fondöteni hiç denediniz mi ya da hal-i hazırda kullanıyor musunuz? Fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın çünkü gerçekten çok merak ediyorum denemiş olabilecek başkalarının ne düşündüğünü.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

ARTIK YOUTUBE'DAYIM!
Youtube'dan beni takip edebilir, kanalıma abone olarak videolarımı izleyebilirsiniz :)
Bengisu Ayşe Youtube kanalı

4 yorum:

  1. Merhaba,
    Gerçekten ürünü alma konusunda iştah kabartan bir yazı olmuş:) Postu okurken aklıma gelen şey acaba primer kullanıp kullanmadığınız oldu. Benim de cildim yazın karmadan yağlıya, kışın da karmadan özellikle yanak bölgem kuruya dönük. Yazın renkli nemlendirici ya da fondoten gün içinde cildimde parlama yapıyor. Bu yüzden iyi bir primer arıyorum, birkaç marka önerebilir misiniz? Benim aklımda benefit, clarins veya mufe var. Ama karar veremiyorum bir türlü. Mac primer kullandım ama onu sevemedim gün içinde özellikle sadece burnum aşırı parladı.
    Ayrıca bu fondotenin renk skalası doyurucu mu? Mesela ben nc20'yim, sizce hangi numarası uygun olabilir?
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki değerlendirme yazısını yazdığım gün fondötenin üstünden uygulayacak şekilde Benefit Porefessional kullandığımı hatırlıyorum sadece T bölgesine olacak şekilde. Fakat onun dışında primer lara çok da inanamadığım için hiçbir primer tavsiyesinde bulunacak bilgim yok ne yazık ki.
      Bu fondötenle ürünü aldığım gün NW15 arkadaşıma balo makyajı yaptım, bu en açık rengi. Bence siz de kendinize uygun bir ton bulursunuz. :)

      Sil
  2. Bu ürünü nerden bulabiliriz çok merak ediyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçili Sephora'larda ve Make up For Ever'ın kendi mağazalarında bulabilirsiniz.

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)