24 Ağustos 2013 Cumartesi

Vichy İle Sorunsuz bir Cilt

Herkese merhaba!
Geçtiğimiz hafta tamamen yeni bir cilt bakımı rutini edinmek üzere bir eczaneye uğrayıp, internette çokça methini duyduğum Murad ürünlerini denemek için danışmanlık almak istedim. Dört ürüne toplamda 500 liradan fazla bir fiyat verilince çok daha uygun fiyatlar istemem ve temizleyici olarak uzun zamandır Vichy kullandığımı söylemem üzerine Vichy'nin benim cildime uygun ürünlerini aldım.
Aslında tahmin ettiğimden fazla ürünle çıktım eczaneden, ama cildimi iki günde hiçbir zaman olmadığı kadar düzelten ve ölü derilerden, peeling derdinden, burun üstündeki pullanmadan kurtaran bu yeni rutini sizle paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki fotoğraflarda göreceğiniz ürünlerden sadece Purete Thermale krem temizleyiciye önceden sahiptim, ve o hariç bu kadar çok ürün bir arada toplamda 160 liraya geldi. Bu bence temizleme, gündüz ve gece kremi, tonik, maske aldığınızda yanlarında bir de deluxe boy deneme ürünleri olan Vichy'nin meşhur termal suyu, ışıltı verme iddiasındaki köpük temizleyicisi ve 48 saat nemlendirme iddiasına sahip Aqualia Thermal nemlendiricisiyle beraber harika bir alışveriş oldu. Size bir haftada 2 yerine 1 sefer peeling ürünü kullansanız bile yağlı veya T bölgesi yağlı, diğer bölgeleri farklı şekilde karma cilde sahipseniz o ölü derileri asla hissetmeden, çok dengede bir cilde kavuşmanın sırrını veriyor olabilirim. Açıkçası benim cildim o kadar güzel bir düzene girdi ki artık çok önemsediğim günler ve cildimin tamamen kusursuz olmasını istediğim zamanlar dışında fondöten kullanmıyorum.

Kullanım sırama göre anlatacağım.

1.Adım: Temizleme:


Vichy Purete Thermale'in yazısını önceden yazmıştım. Hatta buradan detaylarıyla okuyabilirsiniz. Yanındaki temizleme ürünü aslında gündüz kremi olarak aldığım ürünün yanında hediye olarak geldi. Onu da deneme amaçlı kullanıyorum bazen ama hem krem temizleyici kadar işe yaradığını hissedemiyorum, hem de artık krem temizleyicimi bitirmek istediğim için sıklıkla onu tercih etmiyorum.

2.Adım: Tonik


Fotoğrafta gördüğünüz üçlü, Vichy'nin yağlı ciltler ve siyah noktalar için ürettiği NormaDerm serisinin başlıca ürünlerinden oluşuyor. En baştaki ürün, tonik. Bunu da temizleme işleminden sonra uyguluyorum. Tam olarak nasıl tanımlayacağımı bilemediğim, keskin ama güzel bir kokusu var. Bu rutinde en çok iş gören ürün olduğunu düşünüyorum nedense. Siyah noktalarımın çok daha az görünür hale gelmesinde ve özellikle T bölgemdeki pullanmanın, ölü derinin tekrar dönmesinin engellenmesinde bu tonik bayağı rol oynuyor. Eğer bu yazı sizin cilt tipinize hitap ediyorsa ve iyi bir toniğe ihtiyacınız varsa bu kesinlikle bir ihtiyaç.

3.Adım: Nemlendirme


Güneşle bolca haşır neşir olduğumuz bu zamanlarda gündüz kremi olarak özellikle de dışarı çıkılacağı zaman şart olan güneş koruyucu losyonumu aldım. Aslında güneş koruyucumun olduğunu ve SebaMed'in 50 faktörlük kremini kullandığımı söyledim fakat markasını söyler söylemez "onu kesinlikle bırakın, isterseniz vücudunuz için gerektiğinde kullanın ama yağlı bir cildiniz varken asla kullanmamanız gerek" dedi danışman. Aslında cildi aşırı parlak ve yağlı gösteren bir ürün olduğundan ben de tereddütteydim ama matlaştırıcı özelliğe sahip olan Vichy'nin bu koruma ürününden gayet memnunum, elimde zaten güneş koruma ürünü varken boşuna masraf yaptım diye düşünmüyorum. Güneş koruma ürünleri ne kadar parlaklık verseler de bu daha çok matlaştırma özelliğine sahip. Son zamanlarda bunu ve kapatıcımı sürüp rahatlıkla çıkıyorum. 
Geceleri ise NormaDerm serisinden yine yağlı cilt ve siyah noktalarla savaşan gece kremimi kullanıyorum. Bu kadar ürün içinde en kötü kokanı kesinlikle bu. Bunu cildime iyice yediriyorum ve cildimi bayağı matlaştırıyor. Hatta biraz kurutacak raddeye kadar geliyor. 

4.Adım: Destekleme


"Desteklemek de ne demek?" diyebilirsiniz. Bu adımda kullanılan ürünlerle güneş koruma ürünümü aldığımda hediye olarak verildikleri zaman tanıştım. Vichy'nin sprey başlıklı şişe içinde satılan termal suyunu, eğer markayı tanıyorsanız muhtemelen biliyorsunuzdur. Fazlasıyla sevilen bir ürün bu. Ben bunu, özellikle de gece bakımımdan on on beş dakika kadar sonra cildim matlaştırıcı kremlerden çok kurumuşsa yüzüme ferahlık ve nem vermesi için sıkıyorum. Bu açıdan gerçekten seviyorum ve bu deneme boyu bittiğinde tam boyunu alma fikrim de var.
Yine gayet göz doyurucu bir boyutta gelen Aqualia Thermal nemlendirici de (15 ml lik bir ürün) matlaştırıcı kremler istediğim yoğunlukta nem vermediğinde özellikle de yanaklarıma sürmeyi tercih ettiğim bir krem çünkü gerçekten çok güzel ve hafif bir kokusu var ve azıcık miktarıyla bile kuru olan yanaklarımı gayet güzel nemlendiriyor. Bunu T bölgeme özellikle uygulamıyorum çünkü orada matlığı tercih ediyorum ama eğer normal ya da kuru ciltliyseniz bence bu çok güzel bir krem. Kesinlikle öneririm.

5.Adım: Maske


Yukarıda NormaDerm üçlümü gördüğünüz fotoğrafta ortadaki ürün hem peeling hem temizleme hem de maske ürünü olarak kullanılabilen, çok amaçlı bir ürün. Ben bunu haftada bir gün maske olarak kullanıyorum. Bu granüllü bir peeling ürünü ama yüzünüzü kazımadığı için sonrasında T bölgesinde yağ kusmasına da sebep olmuyor. Çok çok güzel bir peeling ürünü ve önceki bütün adımları sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde uygularsanız bütün bir hafta boyunca pullanma görmüyor, ölü deri şikayeti asla etmiyorsunuz. Yeşil bir rengi var ve beş dakika bekleyip, kuruyunca yüzünüzden yıkıyorsunuz. Çok başarılı bir ürün olduğunu düşünüyorum. Ben fazlasıyla memnunum kendisinden.

Upuzun bir yazı oldu ama 10 günden fazladır bu ürünleri kullanıyorum ve yazın akneli hale gelen cildimden çok çekiyorken daha ikinci günden cildim düzene girdi ve yine eskisi gibi fondötene sarılmak zorunda kalmadan sadece kapatıcımı uygulayıp çıkabilmenin rahatlığını yaşıyorum. Eğer siz de yağlı ya da yağlıya dönük karma ciltten, pullanmadan, yüzünüzde özellikle de bu aralar çıkan birkaç sivilcenin verdiği rahatsızlıktan şikayetçiyseniz bence kendiniz için bu yatırımı yapın. 

Hayatımda harcadığım en iyi 160 lira diyebilirim. Umarım size de yardımı olur.

3 yorum:

  1. hangi ürün ne kadar hangi ürünün yanında hangisi hediye diye belirtebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş koruma ürününün yanında pembe renkteki temizleyici, termal su ve aqualia serisinden nemlendirici hediye ediliyordu aldığım eczanede satılan setlerde. Ne yazık ki ben de tek tek fiyatlarını bilmiyorum ama Normaderm serisinden tonik, maske ve gece kremi, bir de set halindeki güneş koruma kremi hep beraber 160 liraydı.

      Sil
  2. Merhabalar, cildiniz karmadan normale dönük bir cilt mi?

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)