21 Kasım 2013 Perşembe

Dudak Makyajında Favorim: YSL Glossy Stain - 07 Coral Aquatique

Herkese merhaba!

Blogumu uzun zamandır takip edenlere bu yeni bir yazı gibi gelmeyecek ama bugün son zamanlardaki favorilerim arasına tekrar giren Yves Saint Laurent'in ilk çıkardığında makyaj dünyasını kasıp kavuran Glossy Stain'lerinden 7 numaralı mercan tonunu, Coral Aquatique'i yazmak istedim.

Bu ürünün yapısı benim gibi genelde ruj yerine gloss tercih eden, fakat aslında "ruj kullanmak istiyorum" demesine rağmen ruju hep fazla dikkat çektiği için elinin tersiyle itenler için biçilmiş kaftan!
İki kat sürdüğünüzde tamamen opak, çok uzun süre kalıcı, parlaklığı gitse de dudaklarda rengini bırakan, ışıltılı bir seri glossy stain serisi. Işıltılı demişken, tahminimce ışıltısız olanları da var ama tabi ki "illa mat isterim" diyenlere gloss adıyla bile "o zaman benimle işin olmaz" diyor bu ürün.

Gündelik makyaja uygun bir ton ararken YSL Türkiye ekibinden İlgi hanımdan aldığım iki tavsiyeden biri olmuştu bu ve o gün dener denemez almıştım, geçen sene ekim ayı sonuydu. Verdiğiniz her kuruşa değiyor bence.

Daha en başından, ambalajı çok şık!


Aplikatörün ilginç ve kıvrımlı bir başlığı var. Sünger aplikatörlerden. Ürünün çok rahat uygulanmasını sağlıyor. Bu açıdan da çok güzel.


Bu ton biraz turuncumsu-kırmızımsı bir mercan gibi. Zaten "su mercanı" gibi bir anlamı var rengin adının. Mercan olduğunu oradan hemen size söylüyor.


İçindeki ışıltılar sadece ışıkta görünen türde değil, akşam flaşlı çekimde, odamdaki görüntüsü de böyle.


Ayrıca dediğim gibi, uyguladıktan saatler sonra parlaklığı gitse bile, bastıra bastıra silindiğinde bile böyle hafif bir renk bırakıyor. 


Formülü çok kaygan, ve nasıl oluyorsa hep soğuk duruyor tüpünde. Serinletici bir his veriyor uygularken. Çok da güzel kokuyor aynı zamanda.

Özetle: Söylenebilecek kötü olan hiçbir şeyi yok!
Kozmetiğe çok para vermeyi sevmeyenlerdenseniz muhtemelen 87 liralık fiyatı size fazla gelecektir. Bence buna rağmen alınmaya değiyorlar. Hatta bu sevdam yeniden canlanmışken bu ay bu glossy stainlerden bir tane daha almayı düşünüyorum. Gerçi ihtiyaç kabilinden kullandığım ürünler tek tek bitişe geçti ve ne yapacağım pek bir fikrim yok ama bir glossy stain daha edinme ihtimalim var.

Sizlerden bu seriden kullanan var mı? Fikirleriniz her zaman çok değerli, paylaşmayı unutmayın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)