19 Kasım 2013 Salı

Nişan Makyajım

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz günlerde abim nişanlandı ve nişanlısının makyajını aylar öncesinden konuşulup karar verildiği üzere ben yaptım. Bugün o makyajı sizin için tekrar yapmak ve neler kullandığımı göstermek istedim.

Öncelikle nişanlık tamamen payet, yeşil ve pembe yansımaları olan, gri desenli beyaz bir elbiseydi. Bunun üzerine aklıma hemen gri gölgeli, pembe ve sedefli bir göz makyajı yapmak, allık ve ruju da uygun bir pembe tonu seçmek gelmişti. Bu makyajda kullandığım ürünlerin çoğu çoktandır benim malzemelerim arasında vardı ve sonucundan hepimizin çok memnun kaldığı bir makyaj ortaya çıkardı.

Makyaj bittiğinde hayal ettiğimden bile iyi olmuştu. Nişandan fotoğraf koymayacağım ama kendimde tekrar yaptığım makyajı sizlere fikir olsun diye paylaşmak istedim.

Göz makyajı tamamen gri gölgeli, pembe ve sedef tonlarındaydı. 



Göz makyajı için kullandıklarım ve özellikle de uygulama sırasına göre farlar şöyleydi:


İlk önce göz kapağının tamamına Guerlain far paletindeki 1 numaralı tonu uyguladım. Ardından üzerine parmaklarımla YSL far paletindeki 2 numaralı pembeyi de geçtim. Sonrasında hafif bir gölge hattı için YSL far paletinde 3 numaralı tonla dışarıdan içeriye doğru bir V çizdim. O gölgeyi özellikle de gözün dış kısmında derinleştirmek için YSL far paletindeki 4 numaralı ve Guerlain paletteki 5 numaralı tonu kullandım. 
Gölgeler de istediğim gibi olduğunda gölge için çok uğraştığımdan silikleşen pembeyi yoğunlaştırmak için The Balm palette 6 ve 7 numaralı tonları yine pembe farın, yani göz kapağından gölgenin olduğu çukura kadar olan bölgenin üzerine yoğun şekilde uyguladım. Kaş altını aydınlatmak için YSL palette 9 numara verdiğim tonu kullandım, gözün en içini, göz pınarını aydınlatmak için de The Balm paletteki 8 numara verdiğim tonla YSL paletteki 9 numaralı tonu karıştırdım. 
Göze çektiğim liner için MAC Engraved kalem kullandım. Takma kirpik taktığımda kirpiğin uhusunun üzerinden MAC Blacktrack jel liner ile geçtim. Burada kendime takma kirpik takmadım ama bu da ek bilgi.
Gözün alt kirpik çizgisindeki gölgeyi YSL Dessin Du Regard göz kaleminin füme rengiyle verdim. Makyajın en beğenilen kısımlarından biri o olmuştu tek başına çünkü birden farklı bir hava kattı makyaja.
Kaşları Kryolan farla doldurmuştum fakat benim buradaki fotoğrafımda Benefit Gimme Brow var.
Göz altı kapatıcısı için Benefit Boing, rimel olarak da özel günlerde üstüne tanımadığım YSL Effet Faux Cils kullandım. Evet, fazlasıyla Saint Laurent dolu bir göz makyajı çıkardım ortaya. :)

Ardından sıra geldi ten makyajına...


Ten makyajı için Vichy Aqualia Thermal nemlendirici ile yüzünü hazırlayıp üzerine Benefit Porefessional uyguladıktan sonra Make Up For Ever'ın HD fondötenini uyguladım. Allık olarak da ilk olarak parmaklarımla Chanel'in krem allığı Inspiration'ı, sonra onun daha uzun süreli olması için Bobbi Brown Maui allığı uyguladım. Aydınlatıcı olarak Laura Mercier Orchid Shimmer Bloc'un en açık iki üçgenini karıştırarak uyguladım. Allık ve aydınlatıcı dışında kalan kısımlardaki makyajı NARS sabitleme pudrasıyla sabitledim.


Dudak makyajının çok doğal olmasını istediğimden Givenchy Rose D'Exception'ı tercih ettim ve onun da daha kalıcı olmasını istediğim için Sephora Pure Pinky dudak kalemiyle ruj için baz oluşturdum.


Ve makyajımız sona erdi!

Umarım siz de detayları benim kadar beğenmişsinizdir. Makyajın bu kadar güzel olduğunu görmek benim de içimi çok rahatlattı çünkü şu zamanda bile hala kötü makyajdan dert yanan ve muzdarip olan insanlar var, gelin adayımız makyajı konusunda bana fazlasıyla güvenmişti ve ben de içimdeki heyecanı bastırmaya çalışarak elimden geleni yaptım. Bu makyajı ortaya çıkarırken liner uygulayana kadar "hiçbir şeye benzemedi" diyen ben, en çok da "makyaj tamamen bitene kadar hiç düşünme" deyip durmam gerektiğini fark ettim. Çünkü gelinin kardeşinin makyajını da ben yaptım ve ona dumanlı, kahve tonunda bir makyaj yaptığım için o daha riskliydi. Fakat onda da fondöten uygular uygulamaz her şey ortaya çıktı ve herkes çok memnun kaldı.

Bu yazıyı yazmak bile benim için fazlasıyla zevkli oldu. Umarım siz de beğenmişsinizdir ve yakında kendi özel gün makyajınızı ya da başkasının makyajını yapacaksanız biraz ilham vermiştir size.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

4 yorum:

  1. Bence çok güzel bir makyaj olmuş gelin hanım şanslı senin gibi becerikli bir görümcesi var.:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel elinize sağlık....sizin gibi bir kızkardeş kazanacağı için şanslı bir gelin adayı ...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de aynı şeyi onunla ilgili düşündüğüm için tek taraflı kalmıyor :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)