7 Nisan 2014 Pazartesi

Guerlain Lingerie De Peau Fondöten

Herkese merhaba!

Size bugün, hayatımda şu ana kadar denediğim en mükemmel fondötenden bahsedeceğim: Guerlain - Lingerie de Peau.


Ben bunu son Sephora alışverişimde bana 4-5 kez kullanacak ve hatta daha devamını getirebilecek kadar miktarda, tester olarak almıştım.


Fondöten likit fondöten kategorisine girse de oldukça yoğun ve kremsi bir yapısı var.


Benim denediğim ton 02 Beige Clair ve sanırım ülkemize gelen en açık ton.


Bana *her zamanki gibi* 2-3 ton koyu gelmesine değinmeyip, fondöteni anlatmaya geçeceğim.

Öncelikle bu fondötenle Sephora'nın mart ayı başlarındaki %20 indiriminden önce tanışmadığım için çok üzüldüm. Uygun fiyatlı olduğunu asla söyleyemeyeceğim ama fiyatının her bir kuruşunu öylesine hak ediyor ki 190 liralık bu fondötene %20 indirim imkanıyla da sahip olmak harika olacakmış.

Bu fondöteni araştırırken tek bir kötü yorum bile okumadım. Özellikle de Youtube'da üzerine yapılan en az 5 video izledim ve herkes ne kadar iyi olduğundan bahsediyordu. Abartıyorlardır diye düşündüm ama dener denemez hak verdim. Sonra diğer kullanımlarımda ilk "ya bu mükemmel bir şey!" hissini almasam da yine benzer bir şey hissettim ve merak edenler, karma-karmadan yağlıya dönük cilde sahip olup mükemmel bir fondöten arayanlar için yazmak istedim.

Öncelikle, dediğim gibi, diğer bir sürü yoruma, blog yazısına ve videoya da bakınca, kendimden de yola çıkarsam bu fondöten karma ve karmadan yağlıya dönük ciltler için gerçekten mükemmel.
Mat değil, saten bir bitişi var.
Ortadan yükseğe giden bir kapatıcılığa sahip. Teninizi tam da adından çağrıştırdığı üzere, bir iç çamaşırı gibi sarıyor. Ciltle bütünleşince yok olmak yerine, cilde bir kat kusursuzluk tabakası gibi yerleşiyor.
Uyguladıktan 6 saat sonra bile cildinizin salgıladığı yağ haricinde tamamen aynı, daha yeni uygulamışsınız gibi görünüyor. Çok az bir pudra tazeleme işlemiyle ise tamamen ilk haline dönüyor.
Ürünün durduğu yerde yoğun ve güzel bir kokusu var ama cilde uygulandıktan sonra koku alınmıyor.
Fotoğraflarda, içeriğindeki 20 SPF güneş korumaya rağmen çok güzel çıkıyor.

Beni en etkileyen tarafı cilde bir tabaka halinde yayılması, gözeneklere dolmadan, cilt emmeden ve yok olmadan durması oldu. Böylece cildimizden kanımıza karışarak sağlığa zarar verme ihtimali de daha düşük gibi görünüyor. Ve cildi çok daha güzel gösteriyor. Buradan çok sevdiğim Cafe Makeup adlı blogun yüzü Lisa'da nasıl durduğuna bakabilirsiniz: Guerlain Lingerie de Peau ciltte nasıl duruyor?

Dediğim gibi, 252 lira gibi uçuk ötesi bir fiyata sahip olan La Prairie Anti Aging fondöteni indirim döneminde 201.6 liraya aldım ama eğer öncesinde bu fondötenle tanışmış olsaydım 152 liraya getirebilecek şekilde kesinlikle bunu alırdım. La Prairie bu fondötenin yanında biraz daha mat ve donuk duruyor. Artık az da olsa yağlı ve yağlıya dönük ciltler illa mat fondöten kullanır algısından kaçtığım ve sağlıklı cilt görüntüsünü çok sevdiğim için Lingerie de Peau gibi fondötenleri çok daha fazla seviyorum.

Saydığım özelliklere sahip bir fondöten arıyorsanız, buğday tenli ya da biraz daha esmere kaçan gruptaysanız, ya da Türkiye'de olmasa da 01 numaralı Beige Pale adlı tonu bulabilecek bir yerde yaşıyorsanız bu fondöteni kesinlikle denemelisiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

8 yorum:

  1. Ben de bayıla bayıla kullanıyorum bu fondöteni,2. şişemi açtım geçen hafta:)Seninle ne kadar çok benziyor beğendiğimiz ürünler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de fark ettim, durumdan gayet memnunum :)

      Sil
    2. umarım bende memnun olurum pahalı diye güveniyorum fondoteneb

      Sil
  2. Çok güzel çok. Pamuk gibi yapıyor, mis de kokuyor:) Ama çabucak bitiyor ve çokça miktarı da içinde kalıyor. Lancomeu bu sebeple daha çok seviyorum, kapağı açılabiliyor:) Kalanı kullanabiliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanan birinin yorumunu gördüğüme çok sevindim, birkaç denemeyle bile bayıldım ben de :) Lancome un hangisini kullanıyorsunuz, fiyatı daha iyidir herhalde, alternatif görüyorsanız onu da deneyeyim :)

      Sil
  3. Bu ürünü almak istiyorum,ama online olarak alabilirim ancak ve dediğiniz gibi 01 Türkiye'de yok,02'den başlıyor sanırım bizde.Ben de bir hayli açık tenliyim,bu durumda 02 çok mu sırıtır sizce bende?sizde hiç olmadı mı?elinizdeki swatchda sarı görünüyor gibi.Çok da istiyordum ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek olmadı da koyu kaldığı için göz altı morluklarını rahatça kapatır diye kapatıcı olarak kullanmaya başladığımı hatırlıyorum :)) Çok açık tenliyseniz olacağını pek sanmıyorum :)

      Sil
  4. bende denemek istiyorum ama orıflamenin cc kremini aldım berbat şimdide farması dogal deiler bende farmasının bb kremini alacagım şu an 17 yaşındayım yüzüme ileride zarar vermeyen ürünler kullanmaya özen gösteriyorum peki sen bana ne önerirsinb

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)