4 Nisan 2014 Cuma

Marka Hikayeleri: Chanel

Herkese merhaba!

Markalarla olan tüketici ilişkimi anlattığım marka hikayelerinde bu sefer Chanel var. Chanel için bir yazı yazacağım zaman aslında en az YSL kadar tecrübeli olduğum bir marka olduğunu fark ettim. Beni de şaşırttı bu durum ama şu ana kadar elden çıkardığım farklı çeşitte ürünleri ve şu an elimde olan yine farklı çeşitteki dört ürünüyle bugün Chanel ve şu ana kadar denediğim Chanel ürünlerinden bahsedeceğim.




Hatırladığım kadarıyla ilk Chanel'im 2012 yazında aldığım Frisson ojeydi.


İçindeki ışıltılar ve çok saydam olmasına rağmen pembemsi nude baz tonuna görür görmez vurulmuştum. Bu, geçen yaz blog satışıyla elimden çıkardıklarımdan. Daha sonra yine 2012 yazının koleksiyon ürünü olan Delight ile tanıştım.


Buna da görür görmez bayılmıştım! Sephora Demirören'de testerlar arasındaydı ama günler sonra almaya gittiğimde "kalmamış" dediler. Oradan Harvey Nichols'a, Kanyon Douglas'a ve Debenhams'a arka arkaya hiç üşenmeden gittim ama hiçbirinde yoktu çünkü sonbahar sezonu gelmişti. Tam 2 yılın ardından tam o günlerde Antalya'ya gittiğimde yine kaldığım yere çok yakın olan Sephora'ya uğradım ve şansıma orada buldum. Çok ilginç bir alış hikayesi var bunun benim için ama hala da peşinden koşturduğu kadar severim.

Sonra 2012 Ekim gibi Chanel'in pudra allıklarıyla tanıştım. Ultra Rose, müthiş bir pembeydi.


Özellikle çoğu kişinin şikayetçi olduğu o buram buram gül kokusu benim hoşuma gidiyordu aslında.
Bu da aylar önce blog satışı aracılığıyla elimden çıkanlardan.

Sonra yine sırasıyla birçok ürününü denedim Chanel'in. Detaylara inmeden bakacak olursak...


Bird of Paradise far paleti,


Rouge Coco Shine-Evasion,


Stylo De Yeux-Taupe, ve baştaki toplu fotoğrafta da görebileceğiniz gibi şu an hala elimde olan Inspiration krem allık, Aurore glossimer ve Le Blanc de Chanel gibi farklı farklı birçok ürününü kullandım.

Bu kadar fazla çeşidini deneyince markayla ilgili iyi bir bilgi ve tecrübe birikimim var. Bana göre:
Kesinlikle edinilmesi gereken Chanel ürünleri: Krem allıklar,
Beni en rahatsız eden Chanel ürünü: Rouge Coco Shine serisi (dudak çizgilerine inanılmaz doluyor ve dudaktaki ölü derileri çok fazla vurguluyor, ayrıca YSL gibi biraz daha ucuzuna kıyasla çok daha az kaygan ve zor sürülen bir yapısı var),
Verdiğiniz paraya kesinlikle yazık olacak, çok daha iyilerini bulabileceğiniz ürünleri: Dörtlü far paletleri,
Tamamen görüntülerinden dolayı en sevdiğim ürünleri: Işıltı, metalik ve duokrom denince en güzellerini yaptıkları ojeler
Hayatımı değiştiren Chanel ürünü: Doğru kullanmayı iki gün önce öğrendiğim ve artık fazla açık tenime her türlü fondötenin rengini açarak kullanmama yardımcı olan, süper kahraman Le Blanc de Chanel baz.

Bunların dışında su geçirmez otomatik kalemleri ve glossimer leri ile ilgili çok da önemli gördüğüm yönler yok. Alsanız da, almasanız da olur diyebilirim. Ama merak ederseniz denemekte yarar olabilir.

Sizin ilk ve favori Chanel'leriniz neler? Paylaşmayı unutmayın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

2 yorum:

  1. Chanel'den şu ana kadar ilgimi sadece krem allıkları çekti. Genelde high-end ürün almadan önce makeupalley de yorumları okurum. Ojelerinin seveni çok az. Bir ara birkaç rengini takılmıştım ama kötü yorumlar okuyunca almadım. Zaten pek de ilgimi çekmiyor. Farlarını denemedim hiç neyseki onlar da çok dikkatimi çekmiyor. Belki krem allıklarından koleksiyonuma bir renk daha ekleyebilirim:) Son zamanlarda inspiration renginin satışları patlamış:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet deli gibi herkes alıyor :D Ben ekim başında aldığımda daha çok yeniydi, pek bileni de ilgilisi de yoktu. Sonra sonra herkes krem allık serisinden çok direkt inspiration a yöneldi :D Bana da ilginç geldi ama haklılar, destekliyorum! :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)