17 Kasım 2013 Pazar

Max Factor Lasting Performance Fondöten

Herkese merhaba!

Bugün size hayatımın ilk ve vazgeçilmez olan fondötenini yazmak istedim. Aslında çok da bilinmeyen, yeni ve pek fazla kişi tarafından kullanılmayan bir fondöten değil Max Factor Lasting Performance. Fakat neden yıllardır bir sürü kişinin favorisi? Bilmeyenler varsa ben kendisinden biraz bahsedeyim.


Bu fondöten parfümlü değil ve herhangi rahatsız edici bir kokusu da yok. Ne likit ne krem, fazlasıyla yoğun bir likit formüle sahip. Kapatıcılığı yüksek, orta ile yüksek arasında diyemeyeceğim çünkü ortadan biraz daha yüksek. Benim karma cildimde en az 10 saat gidiyor, bu açıdan da isminin hakkını veriyor. 10 saat sonrasında hala yüzümde ton farklılığı kapanmış görünüyor, tek fark eden gün içinde özellikle T bölgemin yağlanmasıyla biraz parlama olması (ki onu engelleyebilen hiçbir fondöten olduğunu sanmıyorum).
Bitişi mata yakın saten gibi. Öyle çok kuru göstermiyor, cildiniz ölü gibi durmuyor, ama kesinlikle parlak da değil.
Ayrıca uygulama açısından da çok rahat çünkü tüp gibi bir ambalajı var ve ağzında da tıpası bulunuyor.


Ben çok yoğun olmasını ve kapatıcılığını, duruşunu ve çok uzun süre gitmesini çok çok seviyorum. Ayrıca ıslak kalmadığı için kıyafetlere bulaşmama iddiasında da diğer bir sürü fondötene nazaran çok daha başarılı. Şu an kullandığım bu 2 yılda aldığım ikinci şişesi.
Fiyat olarak da bütçeyi fondöten fiyatlarına bakıldığında çok da sarsmayacak şekilde (yanılmıyorsam bu aralar) 58 lira. Tabi bu markaya özel indirimleri yılın her zamanında Boyner, Gratis, Watsons ve Max Factor satan başka yerlerde de bulabileceğiniz için indirimle alma fırsatını illa ki edinirsiniz.
Söyleyebileceğim tek kötü yönü ton skalası. MAC'te muhtemelen 115 ve altındaki tonlara girecek kadar açık tenliyseniz kendi tonunuzu bulmanız imkansız. Benim kullandığım bizim ülkemize gelen en açık tonu ve bu benim muhtemelen NC 120 olan ten rengime en az 1-2 ton koyu. Ben başörtülü olduğum için yüz ve boyun arasındaki farkın çok da önemi olmuyor ama siz aynı durumda değilseniz ve çok açık tenliyseniz kendi tonunuzu bulamayabilirsiniz. Fakat değilseniz, bence böyle harika bir fondöteni eğer cildiniz normal, karma ya da yağlıysa KESİNLİKLE ilk fırsatta deneyin! Bu fondötenle cildiniz, fotoğraflarda da çok çok güzel çıkıyor!

Eminim bu yazıyı okuyan ve bu fondöteni uzun zamandır kullananlar vardır, görüşlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum. Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

ARTIK YOUTUBE'DAYIM!
Youtube'dan beni takip edebilir, kanalıma abone olarak videolarımı izleyebilirsiniz :)
Bengisu Ayşe Youtube kanalı

10 yorum:

  1. Bana Mac'te Face&Body fondötenin C1 rengi bile 1,5 ton kadar koyu gelirken hiç bu fondötene bakmayayım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisa Eldridge yurtdışında 100 numaralısı olduğunu söylemişti bir videosunda ama ne yazık ki Türkiye'de o ton yok. Oysa bence harika bir fondöten! Keşke ton sıkıntısı da olmasa :(

      Sil
  2. Biz başörtülülerin fondöten seçiminde bu kadar rahat olması şahane birşey yahu :) Ton farkı olacak diye bir teleşımız yok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi yine de abartıp elimizden on kat koyu bir şey kullanmamak gerek :)

      Sil
  3. Bence yağlı ve karma cilt icin en iyi fondoten the body Shop'un fondotenleri. Denemediysen hemen bir tane al, fiyat acısından da max ile başa baş gider. Memnun kalirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler öneri için, ilk fırsatta bir bakacağım :)

      Sil
  4. Merhaba,
    Bende senelerdir bu fondöteni severek kullanıyorum. Hem şuan bitmek üzere olduğu için hem de belki bundan bir tık daha iyi bir fondöten varmı diye araştırıyordum. Make Up For Ever HD fondöteni merak ediyorum. İkisinide kullanış olduğunuz için sormak istedim. Acaba kıyasladığınızda (aralarındaki fiyat farkıda göz önünde bulundurup) HD yi tavsiye edermisiniz? Yoksa hiç gerek yok, MaX Factor zaten şahane mi dersiniz? :) Yardımcı olursanız sevinirim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer biraz daha doğal ve karma ciltte bile biraz ışıltı katacak, orta kapatıcılıkta bir fondöten derseniz HD, kapatıcılığı yüksek olsun, mat-saten arası dursun derseniz Max Factor derim. Bence HD gerçekten kendi cildiniz gibi duruyor ama Max Factor de çok suni durmadığından ben şahsen HD'ye tercih ederim bu fondöteni. Hem HD 3.kullanışımdan sonra cildimi 2 haftada ancak düzelecek şekilde inanılmaz sivilcelendirdi. Ona rağmen devam ettim birkaç kez kullanmaya ama sonunda çok da şahane olmadığını düşündüm ki sattım.
      Eğer bütçenize hitap ederse ben ikisini de geçer, Dior Diorskin Nude u öneririm. Biraz pahalı olduğu kesin ama ambalaj, ürün kalitesi ve herşeyiyle HDyi de bu fondöteni de ezer geçer :) Fiyatından çok şikayet ettim (150 tl) ama muhtemelen önümüzdeki ay alacak ve hayatımın sonuna kadar onu kullanacağım :)

      Sil
    2. Açıkcası yüksek kapatıcılığa sahip olması benim için önemli. Bu durumda HDyi eliyorum. Diorskin Nude'yi biraz araştırdım. Tende şahane bir duruşu var, hayran olmamak mükün değil:) Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, oldukça faydalı oldu. Sevgiler...

      Sil
  5. Çok farklı ve güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık. Fiyatı da ideal ve alınası. :)

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)