10 Şubat 2014 Pazartesi

Tom Ford - Violet Fatale Ruj İncelemesi

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz günlerdeki alışveriş yazımda beni çok heyecanlandıran bir ürüne, Tom Ford'un klasik ruj serisinden Violet Fatale'a yer vermiştim. Hemen aldığım akşam denediğim bu ruj, hayatımda şu ana kadar denediğim, hem renk, hem yapı bakımından en mükemmel ruj oldu. Bunu sırf Tom Ford olduğu için söylemiyorum, adıyla gelen övgüleri hak ettiğini bizzat tecrübe ettiğim için söylüyorum.




Rengi tüpte baktığınızda içinde çok az bir fuşyalık bulunan mor gibi görünüyor ama uygulamada çok daha da farklı duruyor.

Ortada: Tek kat uygulama, Altta: Birkaç kat üstüste

Bunu ilk 2012 sonlarına doğru Jennifer Lopez'in katıldığı bir galada kullandığını görmüştüm, onun gibi bronz olmanın aksine, çok beyaz olmama rağmen aklıma kazınmıştı. Fakat kendimdeki duruşuna bayılmama ek olarak, böyle bronz tende de çok güzel durduğunu eklemem gerekiyor.



Başka bir ünlüde de bu rujun daha açık-buğday tende nasıl güzel durduğunu görebilirsiniz.


Geleyim rujun kendisine...

Bu rujun bence diğer bir sürü rujdan en farklı ve harika yönü, dudaklarınıza on kat bile sürseniz hiçbir ağırlık hissetmemeniz. Bir ağırlık, yapış yapış bir his, silikon gibi bir tabaka varmış hissi vermiyor. Ayrıca pigmentasyonu çok yüksek, swatch fotoğrafındaki geniş çizgi, tek kat uygulamada verdiği renk.
Mat değil, biraz parlak bir yapısı var. Ama simli de diyemeyiz. Biraz ıslak-parlak bir bitiş diyebilirim.
Ve dayanıklılık konusu şaka gibi, bu blog yazısını yazdıktan sonra ruju elimden hemen silmeme rağmen elimde kalan izin 4 saat sonraki hali buydu.


Aynı şekilde 8 saat sonrasında da böyleydi.
Ürünün kötü denebilecek tek yanı gramajı. Diğer rujlarımla kıyasladığımda YSL rujların 8 gram civarında olduğunu gördüm, bu ise 4 gram. Gerçi pigmentasyonu çok yüksek olduğu için zaten az bir miktarı bile dudak makyajını tamamlamaya yetiyor ama öyle harika bir dokusu var ki istediğiniz kadar opak görünmesine rağmen ruju tekrar tekrar tekrar tekrar sürmek istiyorsunuz! Ben daha dener denemez bir seferde yarısını bitirecek miyim diye endişelendim diyebilirim :))
Ayrıca ürünün MAC rujlardaki gibi hafif bir vanilya kokusu var ama bir tadı yok. Ve bir artı daha: dudaklarınızda ölü deriler olsa bile çok fazla vurgulamadan, işini görerek bir kat ruj olarak üzerinden geçiyor. İçeriğinde de birkaç çeşit bitkisel yağ bulunuyor.

Tom Ford rujlar sadece Harvey Nichols değil, aynı zamanda bazı Sevil Parfümeri mağazalarında da bulunuyor. Serideki rujların fiyatı 133 lira.
 Böyle mükemmel bir formülü görür görmez cebim doğru düzgün para gördükçe elimdeki seriyi genişletmeye karar verdim. Muhtemelen bir sonraki seçimim Spanish Pink olacak.
Makeup and Beauty Blog'un sahibesinin dediği gibi, "hayatının geri kalanında tek bir rujun olacak deseler, Tom Ford Violet Fatale'ı seçerim".

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

3 yorum:

  1. Enfes!! swatchlarda ben de bariz mor-fuşyalık görüyorum ama fotolardaki makyajlarda enfesler. Bu kadar minnak ve fahiş fiyatta olmasalarmış denemeyi çok isterdim. En güzel günlerde kullanın

    Müge

    YanıtlaSil
  2. Renge aşık olmuş olabilirim

    YanıtlaSil
  3. Naptın sen yaa gece gece aşka geldim =S Nasıl bir renktir bu ba yıl dıııım... Güzel günlerde kullan =)

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)