30 Nisan 2014 Çarşamba

Marka Hikayeleri: Guerlain

Herkese merhaba!

Son zamanlarda hayatım uzun zamandır olmadığı kadar yoğun olduğundan pek yazamıyorum ama bugün marka hikayelerine çok fazla ürününü deneyemediğim ama çok sevdiğim bir marka olan Guerlain ile devam etmek istedim.


Guerlain'dan aldığım ilk şey bir yıldan uzun bir süre hep istediğim, aldığım gün de denemeye bile gerek duymadan "alıyorum" dediğim bu far paleti olmuştu. Bu far paleti, benim Guerlain far paletlerine olan hayranlığımı başlatan ilk şey oldu.

Les Fauves - 14


Sadece bir kat swatch!
Bu far paletini bu kadar beğenince, o aralar Amerika'da olan kuzenimden bir de başka bir tanesini istedim. O da 2 mat, 1 ışıltılı, 1 tane de ufacık simler içeren fardan oluşan, gümüş, gri ve gül kurusu tonlarını içeren 06 numaralı Les Fumés'di.



Bu palet bana çok hitap etmedi çünkü mat farları pek sevmiyorum. Benim aksime çok severek kullanacak olanlar da olabilir ama elimdeki 3 Guerlain dörtlüsünden bu elimin neredeyse hiç gitmediği tek palet.

Markadan en son aldığım şey Mart ayı başlarında "almayı asla düşünmem" derken bayıldığım, detaylı yazısını da yazdığım 503 numaralı Les Tendres far paleti.


Detaylı yazısı burada.

Markadan satın aldığım başka hiçbir şey bulunmuyor ama pek meşhur fondöteni Lingerie de Peau'yu denemiş ve yine onu da yazmıştım. Onu da okumadıysanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Sephora'dan yaptığım büyük alışveriş esnasında o gün bana yardım eden Ceren hanım "çok içimden geldi, şu meteorites ı da bir deneyin" deyip meteorites için özel üretilen Guerlain fırçayla ürünü yüzüme hafifçe uygulamıştı. Onu da çok beğenmiştim ama muhtemelen gündelik makyajlar için uygun görecek kadar sade bir şey olmadığını düşündüm. Yine de aklıma takılmış olabilir ileride bir gün almak için.

Guerlain beni en çok fiyatlarıyla korkutuyor, en azından düzenli ve iyi bir gelirim olana kadar kendisinden yaptığım alışverişler seyrek olmaya devam edecek. Yine de piyasadaki bir sürü far markasını denemiş biri olarak söyleyebilirim ki Guerlain'ın en başarılı olduğu konulardan biri far paletleri. Özellikle de markadan aldığım ilk şey olan Les Fauves adlı, kızıl kahveler, koyu mercan ve somonumsu altın rengini bulunduran far paletini kesinlikle tavsiye ederim. O tonları beğeniyorsanız tabi.

Sizin Guerlain'dan en sevdiğiniz ürünler, sizi hayal kırıklığına uğratanlar hangileri? Paylaşmayı unutmayın!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

10 yorum:

  1. Benimde Guerlain'in rujları ve allıkları ilgimi çekiyor ama dediğin gibi fiyatları fazlasıyla uçuk olduğu için şimdilik sadece bakıyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruj konusunda YSL'in hem renk seçenekleri hem de yapı çeşitleriyle Guerlain'dan daha hoş olduğunu düşünüyorum, allıklar deseniz zaten Guerlain'ın fiyatlarına bakınca o konuda MAC ve NARS gayet iyiyken hiç gerek yok gibi geliyor bana :) Ruj için YSL hep Volupte Shine hem Volupte serisiyle en favorim, tavsiye ederim :)

      Sil
    2. Şu Sephora indiriminden %20 indirimim varken YSL'den ruj alayım dedim istediğim renk kalmamış neyse artık şansımı bir başka indirimde deneyeceğim.
      Bu arada Nars'ın rujlarına da bak derim özellikle Dolce Vita rengini şiddetle tavsiye ederim ben kendisiyle aşk yaşıyorum.:))

      Sil
    3. Bakmıştım ona uzun zaman önce ve ilgimi pek çekmemişti :) Nars ruj deyince aklıma sadece Schiap geliyor :) YSL ve Givenchy başı çekiyor benim için ama ikisi arasında da YSL derim düşünmeden :)

      Sil
  2. Ahh benim enn sevdiğim markalardan biri<3 les fumes i alcam en kısa zamanda bayılıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet zaten Guerlain deyince aklıma siz gelir oldunuz :) Les Fumés şahsen favorim değil ama Les Fauves şiddetle önerilir! :)

      Sil
  3. Ne ruju ne de farlarını denemedim ama; ben en çok Tenue de Perfection fondötenini merak ediyorum. Hakkında çok iyi şeyler duydum. Elimdeki fondötenlerden biri biter bitmez onu deneyeceğim. Henüz denemedim ki; denesem beğenirsem dayanamam alırım:D O yüzden şimdilik uzak duruyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir süre uzak durmanda fayda var, daha Armani ve Chanel fondötenleri yeni aldın! :D

      Sil
  4. Les Fauves renkleri cok hosuma gitti, harika duruyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok daha güzeller birebirde görseniz :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)