1 Nisan 2014 Salı

YSL Effet Faux Cils - Takma Kirpik Etkili Rimel

Herkese merhaba!

Bugünün konuğu YSL'in en meşhur ürünlerinden Effet Faux Cils, yani "takma kirpik etkisi" adını verdiği rimeli.




Bu rimeli, waterproof versiyonunu 2012 Ekim sonlarından beri kullanan ve çok memnun olan biri olarak günlük kullanımda geçen yazdan beri favorim olan Benefit They're Real'a, daha dikkat çekici göz makyajlarında kullanmak üzere alternatif bir rimel almak istediğimden geçen ayın başlarında Sephora indiriminden yararlanarak aldım.

Rimeli aldığım gün denemedim  ama waterproof versiyonuyla bu klasik versiyonunun farklı durduğunu o gün öğrenmiştim. Ve aldığım bilgilere göre bu versiyonu YSL markasının en çok satan ürünlerindenmiş.


Ben burada klasik bir seçim yapıp siyah almış ve siyahı size tanıtıyor olsam da o gün gözüme elektrik mavisi ve bordo-mürdüm rengi arasındaki seçenekleri de takıldı. Renkler o kadar güzeldi ki eğer ihtiyaç mantığıyla alıyor olmasaydım muhtemelen özellikle de bordomsu renktekini orada bırakıp çıkamazdım.
Bir de kirpikleri gerçekten bu kadar öne çıkarmayı başaran bir rimelde renkli tercih etmek, renkli kirpiklerle dolanmak biraz fazla cesaret gerektirecek diye düşündüm, o yüzden ne kadar içim gitse de klasikten şaşmadım.

Rimel, ambalajı içerisinde çok çiçeksi ve yoğun bir kokuya sahip. Bu benim hoşuma giden yönlerinden biri. Uygulamadan sonra burnunuza gelecek kadar kuvvetli değil.
Çok ıslak bir rimel değil, eğer uygular uygulamaz gözünüzü sıkıp, kırpıp durmazsanız bulaşma yapmıyor.
Gördüğünüz gibi hem dolgunlaştırıyor, hem de inanılmaz uzatıyor ve kıvırıyor. Yani takma kirpik etkisi iddiasını yerine getirmesi için gereken bütün özellikleri barındırıyor. Hatta şöyle biraz sinirli baksanız, kirpikleriniz gerçekten kaşınıza değiyor!


Ambalaj tasarımını çok beğeniyorum. Tam kapanması için "YSL" yazısını tam oturtmanız gerekiyor. Biraz ağır bir ambalajı var.
Fiyatı -indirimsiz haliyle- 95 lira, ben indirimden yararlanarak 76 liraya almıştım.

Benefit'in They're Real'ını sevenler ama yeterince hacim vermediğini düşünenlere YSL Effet Faux Cils gerçekten başarılı bir alternatif olabilir. İki rimel de en favorilerim ve yeni bir şey aramayı gerektirmeyecek kadar güvendiğim ürünler.

Siz bu rimeli hiç denediniz mi? Paylaşmayı unutmayın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

9 yorum:

  1. Gerçekten takma kirpik etkisi, alınası :) rimel fotoğrafları çekmesi oldukça zor ancak çok net görsellerin de, emeğine kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zor oluyor ama beğenilmiş ve yeterince net olmuşsa ne mutlu, teşekkürler :) Denemek gerek kesin :)

      Sil
  2. Süpermiş makyajda harika olmuş çok beğendim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Makyajda far olarak neler kullandığımı da yazacaktım aslında, değinmeniz iyi oldu :) Göz kapaklarında MAC Expensive Pink var, alt kirpik dibinde ve gölgede MAC Woodwinked. Gölgeyi yoğunlaştırmak için Benefit'in koyu bir kahve pudra farını kullandım, aydınlatmak için de yine Benefit'in açık bir pembesin kullandım ama Benefit için elinizdeki uygun aydınlatıcı tonunu, gölgeyi yoğunlaştırmak için de yine uygun koyu bir kahveyi kullanabilirsiniz :)

      Sil
  3. Ysl nin birde volume effect faux cils diye bir maskarasi var o ve bu ayni mi yoksa o baska bir versiyonu mu acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O aslında tam adı ama ben öyle yazmamışım :)

      Sil
  4. güle güle kullan, hacimli görünüyor ;)

    YanıtlaSil
  5. Buna bakıcam canım güzel görünüyor. Sephora'da %10 indirimimin nereye gideceği belli oldu. Gün sonunda göz altına dökülme yapıyor mu? Benim en taktığım nokta o aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz o konuya yorum getirecek bir tecrübe edinmedim ne yazık ki :/

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)