13 Şubat 2014 Perşembe

Dior-Diorskin Nude Fondöten

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz aylarda bir alışverişimin sonrasında denemem için numunesi verilen Dior-Diorskin Nude fondöteni yazmak istedim bugün. Özellikle karma ve karmadan yağlıya dönük cilde sahip olanlar bu fondötenle kesinlikle tanışmalı! Çünkü ben aynen o kategoriye giriyorum ve daha dener denemez bu ürüne aşık oldum diyebilirim.

Bana verilen deneme boyu böyle ufak bir tüp halindeydi, fakat içinden 3 kullanımlık çıktı. Bir yerine de 2 tane numune verildiğinden, bol bol deneme şansım oldu.


Normalde çok şık, gümüş renkte kapağı olan, cam bir ambalajı var.


Özelliklerine gelecek olursam:
Ortadan biraz yoğuna giden bir kapatıcılığı var. Çok uzun süre dayanıyor yüzünüzde ve saatler ilerledikçe pudranızı tazelemediğinizde T bölgeniz biraz yağlansa bile fondöten o bölgeden bile uçmuyor ve sağladığı renk eşitliği aynen devam ediyor.
"Glow" (ışıltı) gibi bir ibareye sahip olmasına rağmen biraz saten-mat arası bir bitişe sahip. Bu sebepten kuru ciltler için uygun olacağını sanmıyorum ama tam mat olmadığı için çok yağlı ciltlere de uymayacaktır. Normal-karma ve karmadan yağlıya dönük cilt için harika.
Nasıl tanımlayacağımı bilmediğim ama hafif çiçeksi olarak adlandırabileceğim bir kokusu var. Yoğun değil ve kesinlikle rahatsız etmiyor.
Açık tenli ve çoğu fondötenin en açık tonunun bile koyu geldiği biri olarak en çok ton skalasından memnun kaldım, Sephora'daki danışman bana 020 numarasını verdi ama en açık tonu değildi, daha 2 tona kadar açılıyordu ürünün sunduğu renkler. En çok o açıdan memnun kaldım çünkü tenime birebir uyan bir tonu sonunda buldum bu fondötenle.
Ayrıca çok doğal duruyor! Ve yüzde neredeyse hiç hissedilmiyor. İçeriğindeki SPF oranı da 10 olduğu için fotoğraflarda yüzünüzü parlatmıyor.
Kısacası: Mükemmel!
Bu yazıyı yazarken Sephora'nın orjinal sitesindeki yorumlara da hemen baktım, tam 1.632 kullanıcıdan 5 üzerinden ortalama 4.4 puan almış! Ki bu gerçekten şaka gibi bir şey. Orada da en çok cildi nemli tuttuğundan bahsetmiş kullanıcılar.
Benim için Make Up For Ever HD fondötenin bile tahtını salladı. Henüz tam boyunu almadım ama ilk fırsatta bu fondötene geçmeye daha dener denemez karar verdim.
Fiyatı şu anda 150 lira. Beni biraz geri çeken konu da bütçemin buna dayanacak kadar genişlemesini beklemem gerekmesi zaten. Ama bu ücrete kesinlikle değeceğini biliyorum, çünkü dediğim gibi, 5-6 kere kullandım. Ayrıca cildim de hiç tepki göstermedi ve sivilce yapmadı. MUFE HD'de inanılmaz bir sivilce patlaması yaşamıştım 3.kullanımımın ardından. Geçmesi 2 haftamdan fazlasını almıştı. Bunda hiç öyle bir şey olmadı. Ayrıca ona kıyasla ambalajı da resmen çok çok şık. Geçenlerde alsam mı diye bakarken onu da görmüş oldum.

Bengisu kesinlikle tavsiye ediyor!
Sizden bu fondöteni kullanan varsa yorumlarını heyecanla beklerim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

ARTIK YOUTUBE'DAYIM!
Youtube'dan beni takip edebilir, kanalıma abone olarak videolarımı izleyebilirsiniz :)
Bengisu Ayşe Youtube kanalı

9 yorum:

  1. Allah bilir benim ten rengime uyan rengi yoktur ama Sephora'ya gittiğimde aklımda olsun bi deneyeyim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma hiç şaşırmadım, artık blog camiası olarak fondöten bulamayan bir tonda olduğunuzu ezberledik sanırım :)) Ama bence bulabilirsiniz belki, çünkü diğer bir sürü fondötenden daha açık tonlar da sunuyor

      Sil
  2. bende var bu fondoten 020 rengi benim cildim kuru o yuzdn hic anlasamadik.Bi kac kez ancak kullandim elden cikarmayi dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahminim doğruymuş o zaman :) Şu an alabilecek olsam hemen talip olurdum açıkçası, ambalajı da dahil herşeyini çok sevdim. Hem 020, tam da benim tonum! :))

      Sil
  3. Bu fondoten benim cildimde oksitlenme yaptı rengi bir sure sonra koyulasti sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Tam aradığım özellikler anca fiyatı beni küstürdü, Mac fix fluid ile yoluma devam edeyim en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende de durum aynı ne yazık ki, bir süre daha bekleyeceğim cebimin müsait olmasını :)

      Sil
  5. Bu markaları watsoons ta bulabilirmiyiz yada sephora☺️

    YanıtlaSil
  6. Nyx marka fondeten denedinizmi

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)