20 Şubat 2014 Perşembe

Tom Ford Blush Brush-Allık Fırçası

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz günlerde Tom Ford kozmetik serisinden çok uzun süredir istediğim allık fırçasını alma imkanım oldu. Bu yazıyı yazmak için bir süre bekledim ki fırçayla kayda değer zaman geçirmiş ve birkaç kez kullanmış, yıkamış olayım ve daha yardımcı olacak türden bir yazı olsun. Artık hazır olduğumuza göre önce görsellerden başlayalım.



Fırçanın sapı cilalı ve siyaha yakın kızıl kahve renginde. Fırça kendi koruma kabıyla geliyor. O da ince ve silikon kıvamında bir materyalden yapılmış.


Fotoğraf muhtemelen hakkını vermeyecek ama benim hayatımda gördüğüm en sık kıllı, en tombul fırça bu. Hatta başta allık fırçasını değil de vücut, özellikle de dekolte kontürü için bir fırça mı alıyorum diye baktım ama allık fırçası tam olarak bu.

Peki bu fırçayı 205 lira kılan şey ne?
Burada MAC'in 116 numaralı allık fırçası ile karşılaştırmaya gidebilirim çünkü bunu almadan önce 2 yıl onu kullandım.

Görüntü açısından bakacak olursam Tom Ford'un allık fırçası, MAC'in klasik ve uzun saplı fırçalarından çok daha kısa. Hatta MAC'teki allık fırçasının hem mini hem de standart boyu oluyor, o ikisinin arasında bir uzunluğu var Tom Ford'un.
MAC'in fırça sapı mat ve siyah, kılların yerleştirildiği kısım gümüş renginde, Tom Ford'da ise sap cilalı kızıl kahve, sap dışındaki kısımlar altın renginde.
En önemli fark tabi ki kıllarından geliyor.
Bu fırçayı alırken satış danışmanının düştüğü ufak bir notla o konu da özetleniyor: bu fırçanın kılları kaşmirden. Bu durumda tam olarak ne kılı olduğunu bilmediğim ama at olduğunu tahmin ettiğim MAC fırçayla araya büyük bir fark giriyor zaten. Tom Ford allık fırçası bir fırçadan şu ana kadar beklemediğim derecede yumuşak. Buna bir de kılların sıklığını ve fırçanın tombulluğunu eklerseniz yüzünüze uygulamada, tombul ve yumuşak tüylü bir kediyi okşuyormuş hissi veriyor. O kadar güzel, yumuşak ve sık ki, bunun biraz daha büyük versiyonunu yastık olarak üretseler o da hayatınızda kullanacağınız en güzel yastık olur herhalde.
Bu noktada MAC fırça buna kıyasen yüzü kaşındırıyor ve çok daha sert kalıyor. Hatta kıl sıklığı bakımından Tom Ford allık fırçası, MAC 116'nın neredeyse 2 katı. Bu durumda MAC'in fırçası 180 liraya geliyor ve aralarında 25 lira gibi bir fark kalıyor diyebiliriz.

Bu fırçanın uygulama alanındaki farkı da büyük, ürünü yüze kusursuz bir miktarda dağıtıyor. Yani eğer fırçaya allığınızı sadece 1-2 kez yüklerseniz bunu yüzünüze yetip hatta artabilecek derecede yayıyor. The Balm Mary Loumanizer gibi aşırı yoğun ve opak bir aydınlatıcıyı bile yüzünüzde daha doğal ama yine çok etkili gösterebiliyor. MAC fırça ise bazen en az 4-5 kez allığa fırçanızı batırma gerekliliği yaratıyor.

Tek olumsuz olabilecek yönü kılların biraz yayılabilmesi, ama onun için de kendi başlık kılıfıyla geldiğinden bu sorun da o kadar önemli kalmıyor.

Allık fırçasına 205 lira gibi bir ücret ödemek sizin için sorun olmayacaksa ya da siz de yabancı bloglardan uzun zamandır takip edip bu fırçanın methini duymakta iseniz Tom Ford'un bütün fırçaları Kanyon AVM'deki Harvey Nichols'da. Böyle bir fırça almak tabi ki şart değil, piyasada allık uygulamak için işinizi görecek daha bir sürü fırça bulursunuz, ama meraklısına ve lüks kozmetik severlere güzel bir öneri olabilir.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

8 yorum:

  1. O kadar asil duruyor ki fırça fiyatını hak ediyor:) güzel günlerde kullan harika görünüyor. Insan çok istediği bir şeyi alınca inanılmaz mutlu oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Şimdi yakınlarda bir tane daha ruj ya da 2.far paletimi alabilirsem muhteşem olacak :))

      Sil
    2. TF'dan ruj alır mıyım bilmiyorum ama YSL'nin 09 numaralı rujunu öyle bir anlatmışsın ki wishlistime girdi:( kozmetik diyetinden çıkar çıkmaz bakacağım ilk şey o ruj olacak:)

      Sil
    3. opak ruj denirse TF derim kesinlikle! ama biraz "sheer" dersek nude in private ın üstüne hayatta tanımam :) iyi oluyor yavaş yavaş herşeyin en iyisini buluyoruz, Chanel krem allıklar ortak keşfimiz olmuş zaten :) Ama ben uzun bir süre allık alacağımı hiç sanmıyorum, hatta elimde şu an bulunanlar da satış için açacağım ayrı bir blogda eksilecek :)

      Sil
  2. Gerçekten inanılmaz gözüküyor ancak 205 tl biraz fazla, en azından şimdilik ama aklımda durmaya devam edecek çok güzelmiş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle biraz da değil, çok fazla :) ben de almak için bir yıldan fazla uygun zaman ve bütçe bekledim o yüzden :)

      Sil
  3. Nerden aldınız?? Çok istiyorum ben de

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)