26 Mart 2014 Çarşamba

Givenchy Blanc Satin & Brun Cachemire Krem Far

Herkese merhaba!

Ülkemizdeki Givenchy standlarında markanın krem farları yeni yeni yer almaya başladı. Krem farları seven ama iyilerine 100 liradan başlayan fiyatlar vermek zorunda kalıp, MAC ve MUFE krem farların uygun fiyatlarına rağmen kupkuru olmasından canı sıkılanlar için Givenchy'nin yeni krem farları gerçekten mükemmel bir alternatif. Yani fiyat performans oranıyla krem far kategorisine genel anlamda bakılırsa kalite ve yapı olarak MAC ve Make Up For Ever'dan, fiyat olarak da Chanel ve Dior'dan çok çok daha iyi.

Benim geçen hafta Capacity Sephora'da bulunan bütün tonlara bakma fırsatım oldu. İçlerinde bir tane ışıltılı karamel tonu vardı ve bir sürü koyu tona kıyasla en kullanışlı olan oydu ama bu seriden hiçbir şey almadım. Yine de o günkü alışverişimle beraber birkaç numune kartı edinme fırsatım oldu ve bana hediye edilen minik kartlardaki Blanc Satin-Beyaz Saten ve Brun Cachemire-Kahve Kaşmir tonlarını bugün size yazacağım.

Blanc Satin daha çok "top coat" dediğimiz, göz makyajının en üstüne ve son adım olarak uygulanacak türde, bazında renk olmayan, sadece ışıltı formatında bir renk. Tam da adındaki gibi beyaz ve gümüş yansımaları olan, simli bir krem far. Mağazada baktıklarım arasında bu da vardı ama gözümde denememiştim. Evde denediğimde aslında çok sık kullanmaya yer çıkmayacak da olsa alacak kadar beğendiğimi itiraf edebilirim.



Brun Cachemire, yine mazağada da dikkatimi çeken tonlardandı. Tek başına smokey eye yaratmak için harika bir ton. İçindeki kırmızı ve altın yansımalı ışıltılarla da gerçekten şahane.
Burada çıplak göz kapaklarıma direkt uygulayarak, fırçama da hiçbir far almadan dağıttım sadece.



   İlk izlenim olarak, yapıları mükemmel. Yumuşacık ve MAC ile MUFE krem farlardan çok daha "krem" formatında, daha nemliler. Kuruduklarında da çok sert bir yapıya dönüşmüyorlar. Yine o krem farlarda aranan "krem" hissini veriyorlar ki ben krem farlarla ilk tanıştığımda daha çok "yumuşak taş far" olduklarını düşünmüştüm genel olarak. Bunlar gerçekten krem.

Çok kolay dağıtılıyorlar. Brun Cachemire de o küçücük testerda bile bir sorun yaşamadım. Uygular uygulamaz, kurumadan dağıtmaya başlamanız yeterli.

Diğer birçok krem far gibi küçük, kapaklı, kavanoz tipli minik ambalajlarda geliyor.
Beni en şaşırtan ve mutlu eden yönü de 69 liralık fiyatı. Evet, 70-80 lira bile değil, 69 lira. Hele bir de indirime denk gelirseniz daha uyguna bile alırsınız.

Benim tamamını gördüğüm günden aklımda kalan mat bir uçuk pembe ve ışıltılı bir karamel tonu vardı, onlara yakın bir zamanda tekrar bakabilirim ve belki karamel tonunda olana blogda rastlarsınız.

Bu yıl gelen en iyi şeylerden biri Givenchy Ombre Couture krem farlar oldu kesinlikle. Bence herşeyin ortasını en başarılı şekilde buldular. Kesinlikle tanışılması, denenmesi gereken ürünler arasındalar, benden tavsiyesi.

Siz bu ikili arasından hangisini tercih ederdiniz? Blanc Satin gibi tek başına simli farları kullanmayı tercih ediyor musunuz?
Paylaşmayı unutmayın!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

2 yorum:

  1. Brun cachemire olanı daha çok beğendim. Diğeri fazla simli geldi bana. Mac in en son painterlysini denedim ve tam bir hayal kırıklığı. Farımı göz kapağıma biriktirdi. Sevil'deki çalışanın bile dikkatini çekmiş olacak ki farınız birikmiş deme nezakatsizliğini gösterdi:D Bayılsam da artık mac in paint potlarına dönüp bakmam:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onlardan nefret bile ediyor olabilirim. En son Perky'yi aldım tamamen rengine bittiğim için ama bakalım o nasıl gidecek. Yine de bunlar çok çok iyi, tekrar belirtmem gerek :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)