20 Mart 2014 Perşembe

Marka Hikayeleri: Yves Saint Laurent

Herkese merhaba!

Bu yazı dizisini NARS ile başlatmıştım, merak edenler için bu sefer Yves Saint Laurent markasıyla olan tüketici ilişkimi yazmak istedim.

Blogumu ilk "Komodat" adıyla yazmaya başladığımdan beri takip edenler iyi bilir, Yves Saint Laurent benim en favori markalarımdan. Zamanla diğer birçok markadan da bir şey denememe rağmen hala yeniliklerini takip eder, bir şey alacağım zaman ürünlerine güvenirim. Bu sevda nasıl başladı? Ondan bahsedeyim.

Makyaja çok küçüklüğümden beri ilgim vardı. Fakat ciddi manada ilgilenmeye üniversite yıllarında başladım. 2011 yazında ilk kez maaşlı şekilde çalışmaya başladım ve o yıl eylül ayında bir yakınımızın düğünü olacaktı. Birden "o gün makyaj yapmak için birkaç şey alayım" diye bir hevese kapıldım ve ilk maaşımla Capacity Douglas'ın yolunu tuttum.

Aklımda tek bir far almak varken hangi marka olduğunu hatırlamadığım bir markadan bir farı çok beğenmeme rağmen satış danışmanının önerisi üstüne gözümde denediğimde hiçbir şey görünmediğini fark ettim. O gün öğrendiğim en önemli şeydir önceden denemediğim bir markadan far paleti alacağım zaman göz kapağımda gerçekten görünüp görünmediğinden emin olmak.

YSL'in 5 numaralı bu far paleti, ve ona uyacak şekilde füme tonundaki göz kalemi o gün aldığım 3 şey arasındaydı. Hatırlıyorum o zaman bu far paletleri 125 liraydı. Ama dener denemez "kesinlikle bunu istiyorum" dedim çünkü duruşuna görür görmez vuruldum! Göz kalemi ise tamamen satış danışmanının son anda bir şekilde aldıklarımın yanına eklettiği bir şey oldu, yoksa hiç aklımda yoktu.


Genelde ilklere olan ilgi aynen devam edermiş. Benim için de öyle oldu. Far paletlerini, iki farklı seriden dudak makyajı ürününü, fondötenini ve iki farklı rimelini denedim YSL'in. Bunların dışında numunesi sayesinde denediğim cilt bakım ürünü ve parfümü de oldu.

Aynı markadan 3 tane far paleti almama neden olacak kadar sevdiğim 2 markadan biridir YSL. Şu anda sahip olduklarım...



İlk far paletim, 5 numaralı Pure Chromatics.
Özellikle pembe farı ne kadar severek kullandığım belli oluyor sanırım :) Bununla abimin nişanlısının makyajını da yapmıştım. Aradan neredeyse 3 yıl geçmesine rağmen hala aynı şekilde rengini anında veriyor. Harika bir dörtlü.


Yine Pure Chromatics serisinin 13 numaralısı. Özellikle sol sırayı çok seviyorum. Üstteki gül kurusu-pembe gibi bir ton. Alttaki ise mavi yansımaları olan bir mor. Hele o sağ alt köşede duran koyu mor tonu inanılmaz pigmentli.


Geçen yaz çıkan koleksiyonun demirbaşı Marrakech far paleti. Bunlar dörtlü olanların aksine hem kuru hem ıslak uygulanamıyor, sadece kuru olarak kullanılabiliyorlar. Yabancı bloglardaki reklam görsellerine ilk görüşte vurulduğumdan ülkemize gelmesini beklemiştim, İstinye Park Sephora'dan almıştım. Aslında çok kullanışlı tonlar bulundursa da sadece 1 kere kullandım. Hatta satış blogumdaki ürünler arasında kendisi.


Sonra YSL'in en meşhur olduğu alan olan dudak makyajına geldi sıra. Bu ikiliden soldaki 07 numaralı glossy stain i 2012 Ekim sonunda, yukarıdaki 13 numaralı far paletiyle beraber almıştım. Hala mercan-kırmızı arası dudak makyajı ihtiyacı gördüğümde elimin gittiği tek şeydir. Yazısına buradan bakabilirsiniz.
Sağda duran, Rouge Volupte Shine serisinin incisi Nude in Private da yine tekrar tekrar anlatmama gerek olmayan, yazısını şuradan okuyabileceğiniz, gerçekten (en azından şimdilik) hayatımın rujudur. Hatta bir ara yedeklemek üzere daha yarısına gelmememe rağmen 1-2 tane daha almayı düşünüyorum. Onsuz kalmaktan korkuyorum!


Markaya ait en büyük favorilerimden biri yine rimelleri. Burada meşhur Effet Faux Cils'in hem normal, hem de waterproof versiyonu var. Normalini yine en son Sephora alışverişimden aldım, waterproof olanından farklı olduğunu söylediler. Hatta daha iyi dediler ama evet, farklıymış, çünkü waterproof versiyonuna olan aşkımı on kat arttırmış olabilir. YSL'in kendi ürününden iyisini kendisinin bile üretemeyeceğine kanıt gibi olmuş.

Bunlar dışında blog satışıyla yakın zamanda sattığım Teint Resist fondöten de kullanmıştım bir ara. Onun dahil olduğu, ama en son aldığım Effet Faux Cils rimelin eksik kaldığı aile fotoğrafı da huzurunuzda.


Özetleyecek olursam:
Markadan aldığım ve en çok sevdiğim ürün: YSL Rouge Volupte Shine - Nude in Private
En memnun kalmadığım ürün: Zaman geçtikçe far konusunda zevkim değiştiği için far paletleri
Kesinlikle tavsiye edeceğim: YSL Effet Faux Cils-waterproof
Numunesini denediğim, sahip olmadığım ama alacak kadar beğendiğim: YSL Manifesto parfüm

YSL benim için son zamanlarda özellikle rujları, rimelleri ve fondötenleriyle ön plana çıkıyor. Far konusunda gönlümü fetheden başka markalarla çoktan tanıştım. Onlara da sırayla yer vereceğim bu yazı dizisinde.

Sizin en sevdiğiniz ya da denemek istediğiniz YSL ürünleri neler? Paylaşmayı unutmayın!
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

4 yorum:

  1. Rouge Volupte Shine'ı alırsam sebebi sensin şimdiden söylim:D almamak için direniyorum ama hadi hayırlısı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kalkar yakın zamanda Sevil'e gidip bir Lasting Silk alırsam suçları paylaşırız, hatta sen iki katını alırsın fiyatlara bakılırsa :D

      Sil
  2. YSL'nin touch eclat fondöteni ve göz kalemini kullanıyorum çok memnunum hatta aşırı açık tenime en iyi uyan rengi YSL buldum ama aklım fena halde rujlarında fakat kendime 3 ruj bitir al diye bir sınır koydum bakalım kendime verdiğim sözü tutabilecek miyim:)

    YanıtlaSil
  3. Farkların renkleri harika güle güle kullan canım.Buraya gelen rt ler bile aşşırı pahalı geliyor bir indirim yapsalarda alsam (:

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)