9 Mart 2014 Pazar

La Prairie Anti Aging Fondöten

Herkese merhaba!

2 gün önce yazdığım Sephora alışverişimin başrolü sahibine, La Prairie fondötene yer vereceğim bugün blogumda. Kendisi şu ana kadar bir kozmetik malzemesine verdiğim en yüksek fiyata sahip. Peki değdi mi? Yazıyı okurken beraber anlayacağız.



Önceki yazılarımda bahsettiğim ve çok çok çok beğendiğim Dior Diorskin Nude isterken bu fondöteni neden aldığımı merak edenleriniz olabilir. Hemen öyle başlıyorum anlatmaya.

Dior Diorskin Nude'un ciltteki duruşuna bayılmıştım ama benim yağlıya dönük karma cildimde en fazla 5-6 saat duruyordu. Yüzümden o kadar iyi silinip uçan başka bir fondöten hiç denemedim şimdiye kadar, tamamen yok olduğunu birkaç kez kullandıktan sonra fark edince bana aynı görüntüyü verecek, aynı yapıda, ama yüzümde tamamen kalacak bir şeyler istedim.

Capacity Sephora'da marka değil, direkt Sephora danışmanı olan Ceren hanım var. Ocak ayında yazdığım NARS allık ve YSL rujumu aldığımda tanışmıştık. Kendisi inanılmaz tatlı biri ve beni Diorskin Nude ile tanıştıran da oydu, alışverişime hediye olarak numunesini vermişti. Cuma günkü alışverişimde Ceren hanımı bulur bulmaz Diorskin Nude'a bayıldığımı ama cildimden uçup gittiğini, aynı görüntüyü verecek bir alternatif aradığımı söyleyince o gün makyaj yapmadan gitmişken yüzüme tamamen La Prairie Anti Aging fondöteni uyguladı. Aslında mağazada çok bir şey anlamadım nasıl durduğundan ama o gün için iyi bir bütçe hazırlamıştım ve Diorskin nude 150 lirayken, La Prairie için 200'ü geçmeyecek olursa bütçemde bir oynama yapabileceğimi düşündüm. Ceren hanım da "o kadar fiyat farkı yok aralarında" deyince bir süre fiyatını hiç sormadım bile ama sonra "o kadar"ın 102 lira fark olduğunu öğrenince "ben bir fondötene hayatta o kadar para vermem" diye içimden düşünüp durduğumu hatırlıyorum. Ama gerçekten Diorskin Nude'un, cildime dayanan ve bütün gün kalan hali olacaksa veririm diye düşündüm, ve bütçemin genişliğine rağmen dikkatimi çeken çok az şey bulunca tahmin ettiğimden bile az para harcayacağımı fark ettim ve almaya değer diye düşündüm.

İyi ki almışım!

Biz karmadan yağlıya dönük ciltliler kuşağı olarak genelde mat şeyler kullanmamız ve gün içinde oluşan yağlanmayı mümkün olduğunca gizlemeye çalışmamız gerekse de ben artık bu durumdan bıkmış durumdayım, ben ışıltılı ve doğal bir cilt istiyorum. Cildim güzelce parlayacakken neden matlaştırayım diye düşünenlerdenim açıkçası. Bu fondöten de tam bu işi yaptı.

İçeriğinde La Prairie'nin meşhur Cellular Compex i var ve yaşlanmayı önleme vaadi sunuyor, ama ben bu konuda bir şey diyecek halde değilim çünkü henüz 23 yaşımı doldurmama bile çok var ve yerleşik tek bir kırışığım yok, o yüzden bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Ama bu özelliğinden gelen cilde bol nem verme ve nemi hapsetme vaadine inanıyorum. Cildim yumuşak oluyor bunu uyguladıktan sonra. Yapış yapış değil ama yumuşak bir his veriyor fondöten.
Kapatıcılığı arttırılabilir (buildable) türden. Ben yüksek kapatıcılık seviyorum, beni yeterince memnun ediyor orta-yüksek arası kapatıcılığı bulunması.
Çok doğal duruyor.
Dün 13 saat kadar yüzümdeydi ve gün içinde T bölgemde biraz parlama olsa da 12-13 saat sonra bile hala yüzümde duruyordu fondöten. Az bir şey hafiflemişti ama sağladığı renk eşitliği hala devam ediyordu.
Dün yine 2 gün önceki alışverişimde aldığım Lancome allık paletimi kullandım, onun da ömrünü uzatmış bile olabilir. Allığım ve aydınlatıcım AYNEN duruyordu tam 12 SAAT sonra bile! O palet de ayrı mükemmel ve nasıl bu kadar görmezden geldiğim bir şey olmuş yıldan fazladır, hiç bilmiyorum. Onun da yazısı hafta içi gelecek.

Özetle, cildi nemli tutuyor, ışıltı katıyor, ve bütün gün yüzünüzde duruyor. Cildiniz yağ salgılasa da bu fondötenin T bölgesi dışında kalan bölgelere kattığı ışıltı sayesinde yüzünüz kötü ve parlak görünmüyor. Yani indirime de denk gelmişken 201.6 lira vermiş olmak beni hiçbir şekilde pişman etmedi.

Ambalajı mat bir buzlu cam gibi, bir pompa yüzünüze tamamen yetiyor, kapatıcılığını arttırmak için yarım pompa daha eklemek yetiyor. Yanında uygulama süngeri ile geliyor.



Ben yoğun kapatıcılık istediğim için parmaklarımla uyguluyorum. Hafif ve güzel bir kokusu var ama yüze uygulandıktan sonra burnunuza gelecek kadar almıyorsunuz.
İndirimsiz fiyatı 252 lira, ben Sephora Black Card indirimiyle 201.6 liraya almış oldum.

Eğer karma ve yağlıya dönük cildiniz varsa ve ışıltı katan likit bir fondöten arıyorsanız kesinlikle öneririm. Yakın zamanda katılacağım bir sürü davet çıkmaya başladı şimdiden ve o günlerde cildimi en iyi gösterecek şeyi şimdiden bulmuş oldum. Aynı şekilde ışıltı katan ve likit yapıda bir fondöten isterseniz ve normal cilde sahipseniz Diorskin Nude'ü öneririm, ama normal ciltler de La Prairie'yi kullanabilir. Hatta muhtemelen kuru olanlar bile iyi bir nemlendirici üzerine rahatça kullanır.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

ARTIK YOUTUBE'DAYIM!
Youtube'dan beni takip edebilir, kanalıma abone olarak videolarımı izleyebilirsiniz :)
Bengisu Ayşe Youtube kanalı

2 yorum:

  1. yazınızdan dolayı almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cilt tipiniz ve fondötenden beklentileriniz nedir bilmiyorum ama bu yazıyı yazdığımdan beri fikrim fazlasıyla değişti. Fiyatı sizin için sorun değilse ve sarıya kaçan tonları da uyarsa deneyin isterseniz, ama ben tekrar almam hatta mümkün olsa elden çıkarıp tekrar make up for ever hd fondötene dönerim. İkisi tamamen farklılar bir sürü bakımdan ama dediğim gibi, yazıda belirttiğim özellikler size uyuyorsa denemekte fayda olabilir :)

      Sil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)