29 Ağustos 2014 Cuma

Chanel Illusion D'ombre - 96 Utopia

Herkese merhaba!

Geçtiğimiz haftalarda, uzun süredir dikkatimi çeken ama almaya layık görecek kadar beğenemediğim Illusion D'ombre serisinin 2014 yaz makyaj koleksiyonu için üretilen 3 renginden biri olan Utopia ile tanıştım. Bugün size elimin üzerinde nasıl durduğuna bakar bakmaz mağazada "yaaaaaaa çok güzeeeeeeğğl" diye iç geçirerek gezdiğim bu krem fardan bahsedeceğim.




Utopia, bu sene çok sevdiğim ve tercih ettiğim soğuk tonlu renklerden. Tam bir "masal lilası". Işıl ışıl, pembe gibi, çok açık bir lila. Açık ama gayet pigmentli bir renk ve böylece tam "prenses makyajı" tonlarında.



Gölgede Utopia

Direkt güneş ışığında Utopia

Öncelikle bu serinin dokusundan bahsetmem gerek. Yumuşacık, yastık gibi bir dokusu var. Bastırıp durmak istiyor insan. Göze çok rahat uygulanıyor (ben direkt parmağımla uygulamayı tercih ediyorum) ve çok rahatça yoğunluğu arttırılabiliyor. Hiçbir makyaj fırçasını devreye sokmadan, gayet pratik bir göz makyajı yapma olanağı sunuyor Utopia. Mirifique gibi koyu tonlar bu kadar pratik mi bilmiyorum. Ama Utopia doku ve opaklıkta benden tam not aldı.

Bu serinin kalıcılıkta gayet başarılı olduğunu okudum her yerde. Ben bunu daha dün aldım ve böyle bir konuda yorum yapacak tecrübe edinmedim ama Temptalia'da 10 saat kadar aynı kaldığını, sonradan silikleşmeye başladığını okudum. Bu da gayet güzel.

Beni burada en çok çeken rengin o muhteşem ışıltıyla ortaya çıkardığı güzellik oldu. Ben soğuk tonlu, cilde aydınlık katan ve insanı uyanık gösteren bu tip renklere bayılıyorum. Işıltıyı da çok seviyorum ama bazı ışıltılı farlar (Dior simli mono farlar ve Tom Ford paletlerdeki glitter bitişli olanlar gibi) gerçekten çok abartılı makyaj kaldırabilen, nadiren kullanılacak türde olurken Utopia'nın ışıltısı, farı ne kadar yoğun uygulayacak olursam olayım gün içinde de, davette de kullanılabilecek kadar zarif geldi bana. Işıltıyı ve zarif dahi olsa yoğun ışıltıyı sevmeyenler varsa sadece Utopia'yı değil, bu seriyi tamamen es geçebilir.

Dediğim gibi, tek bir renk için bir fara 3 haneli rakamlar ödemek bana hep çok anlamsız gelmişti ama Illusion D'ombre serisine girişimi Utopia ile yaptım. Zerre kadar da pişman değilim diyebilirim :) Hatta şu an masamın köşesinde tahtına oturmuş, duruyor.
Ben gerçekten çok çok severek aldım Utopia'yı. Bu bir koleksiyon rengi olduğu için hala bulabiliyorsanız sonbahar koleksiyonu raflara koyulup, bunlar satıştan kaldırılana kadar bence en azından birebirde bir görün. Ama ben fotoğraflar hakkını vermez diye size direkt güneş ışığında bulanık ötesi telefon kameramla bile olsa 9 saniyelik bir videosunu çekmek istedim.


Bu serinin fiyatları sanırım her yerde değişiyor, ben Capacity Sephora'dan 106 liraya aldım.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

5 yorum:

  1. Renk şahane gözüküyor güzel günlerde kullan canım bu far ve mor tonlarında bir krem farla ne güzel gölgeli makyaj yapılır.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bu seri en çok tek başına kullanıldığında güzel, gölgeli makyaj için denemeye hiç gerek yok bence :) Lisa Eldridge de tanıtım videosunda diğer 2 renkten birini tek başına kullanmış göz makyajında :)

      Sil
  2. Cok güzel isiltisi varmis canim, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. rengi cok guzelmiş hem uçuş uçuş hem de kalıcıymış. guzel gunlerde kullanın..

    YanıtlaSil

Lütfen link içeren yorumlar bırakmayın, onaylanmayacaktır. Zaten konu hakkında bırakacağınız yorumlar üzerinden profilinize bakılabiliyor.
Anlayışınız için teşekkürler :)